Karma dla psów Acana: opinie, skład, cena

Świeże mięso z kurczaka bez kości (świeże mięso z kurczaka bez kości / świeże mięso z kurczaka) to czyste, bez kości, degradowalne mięso surowe i skóra zatkanego kurczaka (bez piór, głów, nóg i wnętrzności). W produkcji otrzymanej bez obróbki cieplnej nie była ona zamrożona ani przetworzona przy użyciu środków konserwujących.

Odwodnione mięso z kurczaka (mączka z kurczaka) to suchy produkt wytworzony z surowych tuszek drobiowych lub ich części (bez piór, głów, nóg i wnętrzności). Inne nazwy to Kurczak odwodniony / odwodniony. Jest to dobre źródło białka zwierzęcego, pod warunkiem, że są to surowce najwyższej jakości.

Suszone mięso z indyka (suszona Turcja) to suchy produkt z surowego mięsa i skóry ubijanych indyków (z kościami lub bez kości, ale bez piór, głów, nóg i wnętrzności). Synonimy - "odwodniony" lub "odwodniony" indyk.

Green Peas (Green Peas) - podgatunek roślin strączkowych. Jest dobrym źródłem żelaza, witamin A, C i K, a także potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu. Ponadto zawiera flawonoidy przeciwutleniające (katecynę i epikatechinę), karotenoidy, luteinę i polifenole.

Fresh Whole Arrowtooth Flounder to czysta, świeża, degradowalna flądra, która nigdy nie była zamarznięta i nie zawiera konserwantów. Mniej przetworzony i dlatego bardziej wartościowy składnik niż suszona flądra. Ponieważ ryba wchodzi do produkcji surowej i jest już przygotowana jako część masy paszy, zatrzymuje więcej składników odżywczych.

Lucerna siewna (lucerna) - roślina fasoli pastewnej, w paszy dla psów i kotów, służy jako tanie źródło białka roślinnego i celulozy. Zawiera również wapń, potas, beta-karoten, witaminy K i witaminy z grupy B, a także inne mikro i makroelementy.

Fasolka szparagowa (fasolka szparagowa) - rośliny strączkowe, młode strąki, których można używać z muszlą. Fasola - uznane źródło białka roślinnego, a także wiele użytecznych substancji. Jest on jednak znacznie tańszy niż produkty białkowe pochodzenia zwierzęcego, dlatego w składzie paszy (jeśli znajduje się w pierwszej piątce składników) często zastępuje składniki, które są bardziej wartościowe dla psów i kotów: mięso, ryby i drób. Podstawą diety mięsożerców powinny jednak być wysokiej jakości źródła białka zwierzęcego.

Groch celulozowy (włókno grochowe) - naturalne błonnik pokarmowy pochodzenia roślinnego, uzyskiwany z łuski strąków grochu. Zawiera dużo węglowodanów i bardzo mało białka roślinnego. Uważa się, że włókno grochowe powoduje mniej tworzenia się gazu niż inne rodzaje włókien. W dużych ilościach ten składnik w diecie zwierząt mięsożernych jest niepożądany, ale w małych dawkach może przyczyniać się do regulacji przewodu żołądkowo-jelitowego.

Brązowe glony (Brown Kelp / Kelp) - w pierwszej kolejności jest to glon, przedstawiciel rodzaju brązowych alg. Ze względu na szczególne cechy jego wyglądu, jest również nazywany "winogronami morskimi" i "dębem morskim". Z reguły w suchej karmie dla psów i kotów tego składnika niewiele, i jak skuteczny jest jego wpływ na organizm zwierząt pozostaje pod znakiem zapytania.

Butternut squash (Squash, Butternut Squash), znany również jako gurda Butternata, to pomarańczowe, piękne, słodkie warzywo, które ma kształt gruszki i ma lepszy smak niż wszystkie rośliny z rodziny dyni.

Świeży pasternak (świeży pasternak) lub peruwiańska marchewka należą do rodziny selera. Ma gęsty, pachnący korzeń, który smakuje nieco słodkawo jak marchew. Ta roślina jest źródłem błonnika, węglowodanów i białka roślinnego. Są w nim i witaminy z minerałami. Pasternak jest rzadkim składnikiem paszy, zwykle jest go bardzo mało.

Fresh Kale to zielone warzywo, które należy do tej samej rodziny krzyżowej, co brokuły, kalafior i zwykła biała kapusta. Kolor liści tej kapusty może różnić się od jaskrawoczerwonej lub różowawej do ciemnozielonej. Kale jest bogatym źródłem witamin A, K, C, karotenoidów, flawonoidów, błonnika, w dużym stopniu zachowanych dzięki zastosowaniu świeżych surowców.

Świeży szpinak (świeży szpinak, świeże szpinakowe warzywa) dodaje się do paszy świeżej, bez wstępnego przetwarzania. W diecie psów i kotów zapewnia to najlepszą ochronę składników odżywczych i właściwości naturalnego szpinaku.

Świeże liście gorczyczne (Fresh Fresh) są rzadko spożywaną zieloną rośliną z rodziny Brassica, zawierającą jeszcze więcej witaminy A, karotenu, witaminy K i flawonoidów antyoksydacyjnych niż niektóre z bardziej znanych owoców i warzyw. Najprawdopodobniej w suchej karmie tego składnika jest dość mały i jak bardzo może to pozytywnie wpłynąć na zdrowie psów i kotów, pozostaje tylko zgadywać.

Świeże rzepy (Fresh Turnip Greens) - liście rośliny zielnej z rodziny kapustowatych (Brassicaceae), według innej klasyfikacji - Cruciferous (Cruciferae). Oprócz wielu witamin i minerałów "ogon" rośliny okopowej zawiera dużo błonnika, który sprzyja trawieniu i daje uczucie sytości. Jest to zwykle stosowane przez producentów pasz przy dodawaniu rzepy do pasz dla zwierząt.

Nazwa "świeże marchewki" (świeże sery) oznacza, według producenta, że ​​warzywa nie zostały zamrożone lub zakonserwowane przed gotowaniem.

Bartlett ze świeżej gruszki (Fresh Bartlett Pears) - różni się od składnika "świeżymi gruszkami" tym, że w tym przypadku mamy gwarancję, jakiego rodzaju gruszki są używane do przygotowania żywności. Gruszki Bartlett mają gęstą strukturę i bardzo słodki, soczysty smak. Ich kolor zmienia się od zielonego do jasnożółtego i głębokiej czerwieni.

Sublimowana wątroba z indyka (liofilizowana wątroba z indyka) - liofilizowana wątroba z indyka. mniej przetworzony i dlatego bardziej wartościowy składnik niż mąka z indyka, która jest dwukrotnie (pierwsza podczas suszenia, a następnie podczas przygotowywania paszy) jest poddawana przetwarzaniu w wysokiej temperaturze.

Kurkuma (kurkuma) - gotowane, suszone i rozdrobnione korzenie rośliny Curcuma longa. Od czasów starożytnych był używany jako przyprawa kulinarna, a także jako lek o silnym działaniu przeciwzapalnym i antyseptycznym. Głównym składnikiem kurkumy jest kurkumina, co przypisuje się szerokiemu efektowi terapeutycznemu.

Ostropest plamisty to zioło lecznicze z rodziny Astrov, zwane także ostropestem plamistym. Użyteczne są wszystkie części ostu mlecznego, ale szczególnie jego nasiona, które wykazały działanie hepapotropowe i przeciwutleniające. W niektórych paszach zwierzęcych dodaje się w małych ilościach w celach profilaktycznych.

Korzeń łopianu (korzeń łopianu) jest znany ze swoich właściwości przeciwutleniających, ma niską kaloryczność, zawiera wiele nieskrobiowych polisacharydów, na przykład inulinę i glukozyd-lappinę, które mają działanie łagodzące światło. Inulina jest również prebiotykiem (pokarmem dla korzystnej mikroflory jelitowej) i pomaga obniżyć poziom cukru we krwi.

Lawenda (lawenda) to znana korzenna roślina aromatyczna o wysokości 60-70 cm. Wszystkie części lawendy, a zwłaszcza jej delikatno-purpurowe kwiaty pachną przyjemnie, dzięki zawartości olejków eterycznych, które mają również pewne użyteczne właściwości. Główny efekt lawendy - uspokajający, ponieważ nie bez powodu jest on częścią wielu leków roślinnych przeciw stresowi u psów i kotów. W suchych porcjach dla zwierząt roślina ta jest rzadko używana.

Korzeń Althaea (korzeń prawoślazu lekarskiego) to podziemna część wieloletnich roślin zielnych zielnych Althaea officinalis. W medycynie należy stosować grube, "dojrzałe" korzenie Althea, nie młodsze niż dwa lata. Korzeń Althea zawiera substancje śluzowe, które nadają roślinie właściwości przeciwbólowe. Ten sam "śluz" - cenne narzędzie dla przewodu pokarmowego. Ze względu na łagodne działanie Althaea officinalis zmniejsza się prawdopodobieństwo zapalenia i podrażnienia błony śluzowej narządów trawiennych.

Biodra róży (Rose Hips, Rose Buds) - owoce dzikiej rośliny z rodziny Rose, zwanej róży (Rose Rose). Rekordzista na zawartość witaminy C, źródła innych witamin i przeciwutleniaczy. Z reguły składnik ten dodaje się do paszy w małych ilościach.

Enterococcus faecium (Enterococci Fetium) to rodzaj przyjaznych bakterii, które żyją w jelitach kotów i psów. Otrzymywanie z organizmu zwierzęcia składników odżywczych, których potrzebują, enterokoków, w trakcie ich aktywności życiowej, uczestniczą w procesach metabolicznych w jelitach, pomagają trawić, przyswajają witaminy itp. Ponadto z powodzeniem walczą o miejsce pod słońcem z patogennymi bakteriami, uniemożliwiając kolonizację jelit. Właśnie dlatego są one stosowane w karmie dla zwierząt domowych.

Zwierzęce źródła białka

W produkcji pasz Acana Heritage Puppy Junior został użyty aż pięć składników świeżego mięsa:

  1. Świeże mięso z kurczaka bez kości (16%);
  2. Flaki świeżego kurczaka (wątroba, serce, nerki) - 6%;
  3. Świeże całe jaja (4%);
  4. Świeża cała flądra (4%);
  5. Chrząstka świeżego kurczaka (2%).
  6. Świeże mięso z kurczaka bez kości (16%) jest wskazane jako nr 1 w składzie - jest to dobry wskaźnik.

W sumie w paszy jest osiem źródeł białka zwierzęcego:

  1. Świeże mięso z kurczaka bez kości (16%);
  2. Odwodnione mięso z kurczaka (13%);
  3. suszone mięso z indyka (13%);
  4. Flaki świeżego kurczaka (wątroba, serce, nerki) - 6%;
  5. Świeże całe jaja (4%);
  6. Świeża cała flądra (4%);
  7. Odwodnione mięso śledzi atlantyckich (3%);
  8. Chrząstka świeżego kurczaka (2%).

Trzy z nich - świeże mięso z kurczaka bez kości (16%), odwodnione mięso z kurczaka (13%) i suszone mięso z indyka (13%) - znajdują się w pięciu najważniejszych składnikach. Oznacza to, że zawartość białka zwierzęcego w paszy jest na ogół wysoka. Dobrze, że producent wskazuje procent wszystkich składników - źródeł białka zwierzęcego w paszy.

Różnorodne białka zwierzęce, pochodzące z ptaków, jaj i ryb, z jednej strony dostarczają pożywienia z najbardziej wszechstronnym zestawem aminokwasów, az drugiej strony może być nieco ryzykowne z punktu widzenia alergii (jeśli zwierzę ujawniło nietolerancję niektórym typom białka zwierzęcego).

Chrząstka z kurczaka świeżego (2%) - 17 miejsce w paszy - jest źródłem naturalnych składników budowlanych dla stawów (białka kolagenu pochodzenia zwierzęcego, a także glukozaminy i chondroityny).

Również w składzie tej diety jest sublimowany kurczak i wątroba z indyka: 29. i 30. miejsce na liście. Ponieważ w paszy jest ich bardzo niewiele - są to raczej naturalne składniki białkowe, które wzbogacają smak i zapach paszy, niż pełnowartościowe źródła białka zwierzęcego.

Źródła roślinne białka

W paszy nie ma zbóż, jest to dobry wskaźnik. Ale istnieje sześć różnych rodzajów roślin strączkowych (czerwona soczewica, zielony groszek, suszona lucerna (2%), zielona soczewica, zielona fasola (2%), żółty groch).

Rośliny strączkowe, będące źródłem białka roślinnego i węglowodanów, nie są objęte naturalną dietą zwierząt mięsożernych, a zatem w dużych ilościach, a tym bardziej jako podstawa żywności, nie są dla nich zalecane.

W tej diecie tylko dwa ich rodzaje są zawarte w pięciu najważniejszych składnikach. Dlatego udział białka roślinnego i węglowodanów w diecie jest w sumie średni i w porównaniu z zawartością białka zwierzęcego nie jest wcale wysoki.

Należy zauważyć, że od nazw składników źródła białka roślinnego nie jest jasne stopień przetworzenia surowców.

Źródła tłuszczu

Istnieją dwa główne źródła tłuszczu zwierzęcego w paszach: tłuszcz z kurczaka (6%) i olej ze śledzia (3%) to wysokiej jakości źródła energii i cenne kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6. To oznaczało dokładną liczbę w kanale.

Pozostałe składniki

W paszy znajduje się 40 głównych składników, a także tylko 2 dodatki - cynk i witamina E (naturalny środek konserwujący). Jest to dobry wskaźnik: dzięki bogatemu i zróżnicowanemu składowi, producent udaje się z powodzeniem zbilansować wszystkie minerały i witaminy w paszy bez dodawania dużej liczby dodatkowych dodatków.

Można przypuszczać, że udział każdego ze składników, począwszy od szóstego, a nawet później, jest niewielki. Skupimy się na tych składnikach diety, które znajdują się poza pierwszą piątką, ale zasługują na największą uwagę.

Celuloza

Dieta Acana Heritage Puppy Junior zawiera następujące rodzaje włókien:

  1. Celuloza z grochu (nr 16 w wykazie składników);
  2. Celuloza zawarta w algach brązowych (nr 18 w wykazie składników);
  3. Celuloza zawarta w owocach i warzywach.

Pierwsze dwa gatunki w małych ilościach są całkiem akceptowalne i przydatne dla jelit psów i kotów. Ponadto pasza ma bogatą i zróżnicowaną kompozycję roślinną i owocową.

Zawiera: świeżą dynię, świeżą gałkę muszkatołową, świeży pasternak, świeżą kapustę, świeży szpinak, świeże liście gorczycy, świeżą rzepę, świeżą marchew, świeże jabłka Red Delicious, świeżą gruszę Bartlett.

Dobrze, że te warzywa i owoce są dodawane do świeżej żywności, chociaż jest prawdopodobne, że ich udział w diecie jest niewielki. Każdy z tych składników jest dość pożywny i zdrowy, ale trudno jest stwierdzić, ile cennych witamin, mikro i makroelementów jest przechowywanych, w rezultacie, w gotowych granulkach suchego jedzenia.

Przydatne składniki

Brązowe algi - poprawiają trawienie, odporność, tarczycę, skórę i sierść. Świeże całe żurawiny, świeże całe jagody - źródła przeciwutleniaczy i witamin oraz cenniejsze niż suszone jagody.

Enterococcus faecium - bakterie probiotyczne, które są częścią normalnej mikroflory przewodu pokarmowego kotów i psów. Promuj zdrowie jelit i normalizuj równowagę korzystnych i szkodliwych bakterii jelitowych.

Ta dieta, podobnie jak inne produkty tej marki, wyróżnia się dodatkiem wielu roślin leczniczych i przypraw. Wśród nich: korzeń cykorii, kurkuma, ostropest plamisty, korzeń łopianu, kwiaty lawendy, korzeń Althea, owoce dzikiej róży.

Liczba tych składników w składzie nie jest dokładnie wskazana, ale można je znaleźć w danych na stronie internetowej producenta. Uważa się, że mają one korzystny wpływ na funkcjonowanie narządów wewnętrznych, poprawiają trawienie, a także sprzyjają eliminacji toksyn z organizmu, stymulując oczyszczanie wątroby.

Jest prawdopodobne, że te składniki w określonych ilościach rzeczywiście mogą mieć pozytywny wpływ na zdrowie zwierzęcia, a nie dodawać go do paszy, aby wyglądała bardziej użyteczna.

Niebezpieczne składniki

Brak niebezpiecznych składników w karmie Acana Heritage Puppy Junior w badaniu składu produktu, którego nie znaleźliśmy.

Zalety karmy

Przy produkcji tej linii paszowej Akana została wykorzystana aż 5 składników świeżego mięsa. Miejsca # 1, 2 i 3 obejmowały źródła białka zwierzęcego (świeże mięso z kurczaka bez kości (16%), odwodnione mięso z kurczaka (13%) i suszone mięso z indyka (13%).

Podstawa paszy w pełni odpowiada potrzebom żywieniowym zwierząt mięsożernych. Skład wskazuje procent wszystkich składników pochodzenia zwierzęcego.

Ta dieta nie zawiera zbóż. Ale jest w nim dużo świeżych warzyw i owoców, a także wiele użytecznych roślin leczniczych i tylko jeden minerał i jeden suplement witaminowy (to także naturalny środek konserwujący).

Acana Heritage Puppy Junior nie ma żadnych niejasnych składników, ogólnie wskazanych, a także składników niebezpiecznych dla zdrowia zwierząt domowych.

Minusy

Ta karma zawiera różne rośliny strączkowe, z których dwie należą do pięciu najważniejszych składników. Szeroka gama źródeł białka może być kwestią problemów związanych z alergią pokarmową.

Wnioski

Jako podstawa żywności dla szczeniąt średnich ras Acana Heritage Puppy Junior używa mieszaniny jednego świeżego i dwóch przetworzonych (suszonych) źródeł białka zwierzęcego, a także dwóch składników strączkowych bogatych w białko roślinne.

Ta żywność odpowiada idei, że podstawą diety psów i kotów jako drapieżników powinno być maksimum białka zwierzęcego.

Średniej wielkości psy mogą nie być tak modne jak psy miniaturowe, ale z pewnością nie wyglądają śmiesznie. Średniej wielkości psy, ze względu na ich umiarkowany rozmiar, są o wiele łatwiejsze w utrzymaniu w warunkach mieszkania niż duże, mocne psy, chociaż często strażnicy są równie dobrze wyposażeni w psy średniej wielkości. Nie ma znaczenia, co szczeniak rasy średniej osiąga w domu - buldog o szerokich piersiach czy smukły, elegancki Whippet. Karmienie każdego szczeniaka musi być zrównoważone, aby optymalnie rosło i rozwijało się.

Dziedzictwo Acana dla szczeniąt i nastolatków średnich ras wypada korzystnie na tle większości produktów dla tej samej grupy psów. Spośród wszystkich ośmiu źródeł białka zwierzęcego jest w nim pięć świeżych składników, a jego skład jest bardzo zróżnicowany - tutaj można znaleźć mięso, ryby, jaja, drób, świeże warzywa i owoce. Ten pokarm zawiera zdrowe tłuszcze pochodzące z dokładnie znanych gatunków zwierząt. Każdy tłuszcz szczeniąt jest ważny, dlatego, że dorasta inteligentnie i jest dobrze wyszkolony, ponieważ dla rozwoju mózgu, młodym dzieciom zawsze zaleca się podawanie oleju rybnego.

Wspaniale, że Acana Heritage Puppy Junior dokładnie, bez żadnych ukryć, wszystkie 40 składników są napisane, i że jedzenie zawiera tylko dwa dodatki - to demonstruje bogactwo kompozycji, która nie potrzebuje dodatkowych dodatków mineralnych.

Bigleforum - forum dla fanów rasy Beagles

Menu nawigacji

Niestandardowe linki

Ogłoszenie


WITAMY NA FORUM MIŁOŚNIKÓW WIELKICH RAS!

Jesteś nowy i masz tylko 15 dni od daty rejestracji na forum, a 30 wiadomości oddziela Cię od następnego statusu i usuwa wszystkie ograniczenia, więcej >>

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w sekcji Take a Beagle w dobrych rękach! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz komentować w dziale hodowlanym samców! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »Bigleforum - forum dla miłośników rasy Beagle» Często zadawane pytania »Poradzono nam, aby przejść na suche jedzenie, ale jest ich tak dużo.

Poradzono nam, aby przejść na suchą karmę, ale jest ich tak dużo.

Stanowiska 1 strona 19 z 19

Udział108.10.2012 15:08:34

  • Wysłane przez: Dimka
  • Biglik
  • Lokalizacja: Moskwa, Novokosino
  • Zarejestrowany: 04/09/2012
  • Wiadomości: 146
  • Płeć: mężczyzna
  • Pseudonim i data urodzenia tylko: Dmitry Pietrowicz Moskovityanin, 06/2/2012
  • Ostatnia wizyta:
    12.03.2017 18:58:13

Dzień dobry, przyjaciele!

Teraz odnawiamy i jemy Purina Hepatic, aby utrzymać wątrobę (Hill L / D jej nie lubił). Ale to nie jest karma dla szczeniąt i nie ma tam nic dla wzrostu szczeniaka. Mamy go przez kolejny tydzień. Ale jednocześnie mogliśmy jeść na wątrobę i przejść na zrównoważoną karmę dla szczeniąt. Oczywiste jest, że rozdrabniamy wszystko, co nie jest premium. Ale reszta - za dużo. Wszystkich (według treści) wybraliśmy "suchą AKANę" dla szczeniąt bezziarnistej paszy z jagnięcym GRASSLANDS DOG (ACANA GRASSLANDS) ". Czekamy na dostawę ze sklepu.

Powiedz mi, proszę, czy to dobre jedzenie?

Edytowany Dimka (10/08/2012 3:08:49 PM)

Udział208.10.2012 15:14:39

  • Wysłane przez: Oxana
  • Top-beagle
  • Lokalizacja: Istra
  • Zarejestrowany: 14.11.2008
  • Wiadomości: 3278
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 49 [1969-05-24]
  • ICQ: 397062446
  • Pseudonim i data urodzenia tylko: 23.06.2008-08.06.2013 Cooper, 04/16/2011 Eton, 25/09/2012 Conny, 14/13/13 Ike, 11/24/14 Una
  • Witryna: http://www.cooperhall.ru/
  • Ostatnia wizyta:
    05.06.2018 13:47:18

Spójrz, forum często omawia pytanie o to, co najlepiej karmić.
Ankieta Jaką marką suchego jedzenia karmisz swojego beagle?
Moje dzieciństwo zjadło Pro Pac.
Acana to także dobra karma. Musimy zobaczyć, co będzie lepsze dla ciebie. Możesz zapytać lekarza, jaki rodzaj karmy chcesz iść.

Udostępnij308.10.2012 15:32:08

  • Wysłane przez: Katerina (Toros)
  • Bigleman
  • Lokalizacja: Yaroslavl
  • Zarejestrowany: 12.04.2012
  • Wiadomości: 1891
  • Płeć: kobieta
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Nord Line Tsarevich von Lorden Hyus (Toros) 06.02.12
  • Ostatnia wizyta:
    04/21/2015 09:42:45

każdy weterynarz radzi inaczej. O recenzjach Akana są dobre (przynajmniej dla jagnięciny dla szczeniąt), naprawdę nie pasowały.
kiedy zjadł akana, przyszedł do sklepu - podać jakieś witaminy dla szczeniaka? i do mnie, po tym jak powiedziałem, jaki rodzaj jedzenia jemy - dlaczego potrzebujesz witamin, wszystko w Akane już tam jest.

Share408.10.2012 15:59:38

  • Autor: Olga i Char
  • Top-beagle
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 10.05.2009
  • Wiadomości: 10360
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 45 [1973-07-10]
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Dar Shah Charleston (Char) 02/28/2009 Beagleboys Golden Rush (Porsche) 29.03.2011
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 15:03:28

Duck, dlaczego potrzebujesz witamin, w Akane wszystko już jest

w każdym dobrym suchym jedzeniu wszystko już jest, witaminy nie są potrzebne

Udostępnij508.10.2012 16:09:23

  • Wysłane przez: Olen'ka
  • Top-beagle
  • Lokalizacja: Murmansk
  • Zarejestrowany: 23.10.2011
  • Wiadomości: 4191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 45 [1973-09-02]
  • ICQ: 422364631
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Yulona Queen Rose (Ju) 09/20/2011
  • Ostatnia wizyta:
    06.06.2018 18:59:59

My w wyniku wyszukiwania i zatrzymaliśmy się. Okresowo kupuję inne opcje dla Akana lub Origin. Jesteśmy w porządku, wełna, oczy. W naszym klubie zmrużyli oczy. Mówią, że chcesz karmić psa drogim? Ale nasza ładna kobieta również się z nim pochwala, nie chce czasem jeść, a potem wkładam w niego trochę jedzenia w puszkach dla atrakcyjności. Z puszkami na czas. Wszelkie pasze powinny być wprowadzane do diety stopniowo zwiększając udział nowych pasz. Akana i Orygenes są "grubsze" niż inne pasze, stolec może być bardziej miękki. Przyzwyczailiśmy się stopniowo.

Redakcja Olen'ka (10/08/2012 16:11:30 PM)

Udział608.10.2012 17:07:31

  • Wysłane przez: Annet
  • Biglik
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 27.02.2012
  • Wiadomości: 351
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Varinhaus Ottawa (Athena) 12/14/2011
  • Ostatnia wizyta:
    08/30/2018 00:07:44

Mój pies jest na tej rufie. Żadnych skarg, jak. Wełna, uszy, oczy - wszystko jest normalne. Apetyt też. Aktywność jest ponad wszystkimi wyobrażalnymi normami. Mięśnie na nim powstają z powodzeniem - zgodnie z jego ulgą można badać anatomię. Nie było nawet śladu nadwagi - ale tutaj, zrobię rezerwację, wygląda na to, że Fina ma taką konstytucję. Poza tym daję kefir (zawsze, ona sprzedaje jej duszę dla niego - ale tylko domowa, zła robota wpływa na krzesło i wzdęcia). Czasami zamieniamy kefir na niskotłuszczowy miękki twarożek.

Udział708.10.2012 17:54:51

  • Wysłane przez: Crom Hunter
  • Hodowla "Crom Hunter"
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 19.09.2010
  • Wiadomości: 2355
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 55 [1962-12-31]
  • Imię i data urodzenia beagle: Jewel 06/29/2008 Santa 06/10/2012 Joe 04/23/2013 VivaJerry 04/22/2013 Kaysa 07/02/2013 Ricky 12/29/2013 Nostra 12/29/2015 Dana 01.10.2017 Chiva 31.12.2017 Jango 03/04/2018
  • Witryna: http://cromhunter.ru/
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 21:29:17

Wszystkich (według treści) wybraliśmy "suchą AKANę" dla szczeniąt bezziarnistej paszy z jagnięcym GRASSLANDS DOG (ACANA GRASSLANDS) ". Czekamy na dostawę ze sklepu.
Powiedz mi, proszę, czy to dobre jedzenie?

Miesiąc temu jeden z psów został mu przekazany (z Pro Planem). Bez reklamacji. Stan wełny znacznie się poprawił. To prawda, istnieją dodatkowe powody, ale uważam, że przejście na nowy kanał również miało wpływ. Trawienie jest w porządku (t-t). W Orijen też nie ma ziarna, ale zawartość składników mięsnych jest znacznie wyższa (80%), myślę, że jest jeszcze lepsza, ale i droższa.

Udostępnij808.10.2012 20:01:05

  • Wysłane przez: Gina
  • Beagle
  • Lokalizacja: St. Petersburg
  • Zarejestrowany: 24/08/2010
  • Wiadomości: 614
  • Płeć: kobieta
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Blaed Medway 29.06.10
  • Ostatnia wizyta:
    01.09.2015 01:01:53

Jesteśmy na dorosłej Akane z jagnięciem, naprawdę nie lubię żadnych skarg. Z Orygensem nie zalecałbym pośpiechu ze względu na wysoką zawartość składników mięsnych. Podczas powrotu do zdrowia twoje dziecko nie będzie się poruszało, co oznacza, że ​​80% mięsa w wątrobie będzie obciążone po całkowitym wyzdrowieniu, gdy pójdziesz na spacer i możesz aktywnie poruszyć Orygenesa, aby spróbować. Przechodzę z własnego doświadczenia, ponieważ nigdy nie jestem weterynarzem. Próbowaliśmy też Orygenesa, ale już po roku i bardzo aktywnych działaniach wydaje się, że wszystko się spali. ale zaczął nucić. Sori.. nocne pole (nie wiem jak to się nazywa u psów) Weterynarz powiedział, że to z powodu nadmiaru białka, teraz daję Orygenesowi tylko w czasie aktywnego treningu lub gdy zawody odbywają się jeden po drugim. Więc wolałbym polecić Akanę z jagnięciną, jemy jagnięcinę + jabłko.

Udostępnij908.10.2012 20:57:27

  • Wysłane przez: Dimka
  • Biglik
  • Lokalizacja: Moskwa, Novokosino
  • Zarejestrowany: 04/09/2012
  • Wiadomości: 146
  • Płeć: mężczyzna
  • Pseudonim i data urodzenia tylko: Dmitry Pietrowicz Moskovityanin, 06/2/2012
  • Ostatnia wizyta:
    12.03.2017 18:58:13

Oxana, Problem polega na tym, że żony doradzają żywności, której firma sponsoruje kliniki. Purina sponsoruje naszą klinikę, najwyraźniej po transfuzji krwi, Dimka był tam i karmił Purine Hepatik, ponieważ ona pęka dla obojga narybku, a Hills nie.

Ale Akana chyba go polubiła. Podczas gdy dajemy to jako przekąskę podczas nauki poleceń.

Wszyscy przyjaciele, dziękuję wszystkim za opinie!

Share1008.10.2012 23:35:31

  • Wysłane przez: Strelka
  • Biglik
  • Lokalizacja: Moskwa, Izmailovo
  • Zarejestrowany: 13/08/2012
  • Posts: 163
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 27566716
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Buter 07.07.12
  • Ostatnia wizyta:
    07.03.2017 18:09:58

jesteśmy o 10 dni młodsi od Ciebie - jemy ekanubę dla szczeniąt + dodaję wapń Irish cal + kilka sadzonek owsa do jednej z porcji (chciałem, zjadłem kwiaty pokoju - zacząłem kupować owies).

Posmaruj kanał. W suchym jedzeniu lub ciasteczkach opracowujemy zespoły.

Udostępnij1105.04.2013 21:51:40

  • Wysłane przez: Sydney
  • Biglik
  • Lokalizacja: Moskwa, HLW, Perovo
  • Zarejestrowany: 01/2/2013
  • Wiadomości: 332
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 28 [1990-05-10]
  • Pseudonim i data urodzenia Beagles: Dakota Hunter Ike Sydney Grant, 18.11.2012
  • Ostatnia wizyta:
    11/29/2016 10:40:29 PM

Znaleziono interesującą stronę do analizy składu suchego jedzenia
http://www.companionline.ru/fanalyser.p... p; f1id = 299
może ktoś będzie zainteresowany

Udostępnij1206.04.2013 10:02:54

  • Autor: Valery
  • Beagle
  • Lokalizacja: Moskwa, m. Uniwersytet
  • Zarejestrowany: 09/09/2012
  • Wiadomości: 1419
  • Płeć: mężczyzna
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: VARINHOUSE TOM SAWYER (Tom Sawyer) 17 czerwca 2012
  • Witryna: http://tomsawyer-msk.com
  • Ostatnia wizyta:
    05/19/2018 23:42:59

My, po pojawieniu się Tomiki w naszym domu, zjedliśmy Puppy Pro Pac Performance, ale nasze oczy były trochę wodniste. Przełączono na Acana Puppy Junior (jest pełna gama witamin i pierwiastków śladowych dla szczeniąt), wszystko jest w porządku, a apetyt jest dobry

Udostępnij1306.04.2013 16:51:32

  • Wysłane przez: Lex
  • Bigleman
  • Lokalizacja: Ramenskoe.
  • Zarejestrowany: 01.25.2013
  • Wiadomości: 1728
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 42 [1976-03-04]
  • Imię i data urodzenia beagle: BRUCE (PRIDE OF BOD * S CHIVAS REGAL) 13.11.2012
  • Ostatnia wizyta:
    11/25/2017 11:45:45 PM

Mamy pęknięcia Bruce Acana Pacifica. Dawno wybrał jedzenie, pozostał na nim. W tej chwili wszystko jest w porządku

Udostępnij1406.04.2013 17:02:39

  • Wysłane przez: Antony
  • Biglik
  • Lokalizacja: Mytishchi
  • Zarejestrowany: 23.07.2012
  • Wiadomości: 147
  • Płeć: mężczyzna
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Zhordan Movie Enmon Camill 29.05.2012
  • Ostatnia wizyta:
    26.09.2016 1:46:47 PM

Od urodzenia jemy pożywienie. Początkowo zjadali pappy, po 2,5 miesiącach przerzucili się na młodsze medium. wszystko jest w porządku z tobą
Jack Russell miał swoich rodziców przez 3 lata, jadł ekanubę, a potem go łamali, a on nie jadł suchego jedzenia, a po spotkaniu z Zorką próbował od niego jedzenia, nie mówiąc, że nie można go odciągnąć od miski suszenia boshevsky, ale je z przyjemnością.

Udostępnij1507.04.2013 08:58:43

  • Wysłane przez: Natasha9
  • Biglyonysh
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 04/05/2013
  • Stanowiska: 84
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 18 [1999-12-29]
  • Nazwisko i data urodzenia Beagle: 12 maja
  • Witryna: Bigleforum
  • Ostatnia wizyta:
    01/21/2015 6:57:21 PM

Powiedziano nam, że Acana to dobre jedzenie. Ale Jerry odmówił jedzenia jego i innych pasz. Dlatego w 3 miesiące zjadł to, co jemy. Ma teraz 2 lata.

Edytowano Natasha9 (04/07/2013 9:02:07 AM)

Udostępnij1607.04.2013 10:36:01

  • Wysłane przez: Olen'ka
  • Top-beagle
  • Lokalizacja: Murmansk
  • Zarejestrowany: 23.10.2011
  • Wiadomości: 4191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 45 [1973-09-02]
  • ICQ: 422364631
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Yulona Queen Rose (Ju) 09/20/2011
  • Ostatnia wizyta:
    06.06.2018 18:59:59

Teraz jemy Almo Nature dla dorosłych psów z jagnięciną (MediumLamb)..
Jestem bardzo zadowolony. Feed godne. Ate i Akana oraz Orygenes i Hills.

Edytowano Olen'ka (04/07/2013 10:37:03)

Udostępnij1709.04.2013 12:39:10

  • Wysłane przez: Vanilla Beagle
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Astrakhan
  • Zarejestrowany: 04/09/2013
  • Wiadomości: 42
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-01-13]
  • Skype: vanillawoman-89
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Astravegas Arcturus i King House Don Erik
  • Ostatnia wizyta:
    09/30/2013 22:11:28

Aha, a my na Mini Junior Royal rósł, t-t, wszystko jest w porządku, a wełna, zęby i oczy. Słyszałem wiele skarg od różnych osób (głównie właścicieli sklepów zoologicznych), ale jedzenie nam pasuje, być może dlatego, że zamawiamy je od zaufanej osoby bezpośrednio od firmy, zamiast kupować ją na rynku lub w sklepach. W zeszłym tygodniu czytałem o Boscha, zamówiłem trochę paszy z ryżem i jagnięciną, zobaczymy. jak pójdzie))) może ktoś inny karmi Bosch ?? jakie wrażenia?

Udostępnij1809.04.2013 14:41:10

  • Wysłane przez: Lastochka
  • Bigleman
  • Gdzie: Kaluga
  • Zarejestrowany: 14.03.2010
  • Wiadomości: 2240
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Tori - 06/03/12, Vella - 01/11/14
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 11:54:26

Dorastaliśmy także w Royal, ale mam na nią alergię. Nie, na pewno go nie zjadam, ale tak czy inaczej muszę nawiązać kontakt z paszą, a potem swędzą mnie dłonie przez długi czas. Chciałem przenieść do Akany - nie poszedłem, próbowałem 3 razy i zaczęło się biegunkę naraz. Podobno dla nas jest gruba. Próbowałem jagnięciny z ryżem. a teraz jemy od miesiąca, wszystko jest w porządku TTT.

Udostępnij1909.04.2013 15:26:00

  • Wysłane przez: VIKGF
  • Biglik
  • Lokalizacja: Krasnogorsk
  • Zarejestrowany: 13.02.2013
  • Wiadomości: 148
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 5 [2012-12-26]
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Valley Hunter Dylan 26.12.2012
  • Ostatnia wizyta:
    08/02/2014 09:39:34

I jesteśmy jednym Happy Dogiem. Wydaje się, że wszystko jest w porządku, jednak nie ma z czym się porównywać. Czy ktoś może wyrazić opinię na temat Happy Dog?

8 najlepszych pokarmów dla szczeniąt

W wieku jednego roku, ciało psa bardziej niż kiedykolwiek potrzebuje zrównoważonej diety i zwiększonego spożycia różnych składników odżywczych. Młode zwierzę rozwija się bardzo szybko, do prawidłowego wzrostu potrzebuje dużo białka i tłuszczu, witamin i minerałów. Układ odpornościowy szczeniąt nie jest jeszcze dojrzały, więc dzieci są podatne na reakcje alergiczne, a delikatny układ trawienny w tym wieku jest wrażliwy na zmiany w diecie i niezrównoważoną kompozycję. Naturalne karmienie jest trudne do zorganizowania w domu, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rosnącego organizmu. Lepiej jest wybierać dla szczenięcia karmę o wysokiej jakości, która pomoże Twojemu psu stać się zdrowym i silnym. Jeśli budżet rodzinny na to pozwala, wybierz jedną z suplementów klasy premium - holistyczną. Holistic jest specjalną klasą żywności wytwarzanej wyłącznie z całych, naturalnych i zdrowych składników.

Najlepsze holistyczne jedzenie dla szczeniąt

  • dobry naturalny skład;
  • zrównoważona dieta;
  • hipoalergiczny.
  • nie nadaje się dla wszystkich zwierząt (wiele z nich zauważa wzdęcia i biegunkę);
  • nie zawsze w zwykłych sklepach zoologicznych.
  • dobry naturalny skład;
  • bez ziarna;
  • ekonomiczne wykorzystanie;
  • nie powoduje alergii.
  • wysoki koszt;
  • zakłócenia w dostawach;
  • trudno znaleźć duże torby, głównie na sprzedaż małą.
  • idealny stosunek ceny do jakości;
  • nie powoduje alergii.
  • prostsza kompozycja niż inne holistyczne kanały.

Najlepsza karma dla szczeniąt małych ras

  • bardzo atrakcyjny smak;
  • dobry naturalny skład;
  • bez ziarna;
  • dobry stosunek jakości do ceny.
  • zrównoważona dieta;
  • małe granulki;
  • dobry stosunek jakości do ceny.
  • jako część hydrolizatów białka zwierzęcego;
  • zawiera znaczną ilość wysokowęglowodanowych zbóż.

Najlepsza karma dla szczeniąt dużych ras

  • naturalny zrównoważony skład;
  • silne duże granulki;
  • dobry stosunek jakości do ceny.
  • niewygodne opakowanie, którego nie można zamknąć.
  • dobry stosunek jakości do ceny;
  • zrównoważony skład.
  • składające się z suszonych składników i mąki mięsnej;
  • Torebki 18 kg sprzedawane są tylko do szkółek posiadających certyfikat.

Najlepsze jedzenie dla szczeniąt o delikatnym trawieniu

  • dobry naturalny skład;
  • nie powoduje alergii;
  • optymalny stosunek ceny do jakości.

Jakie jest najlepsze jedzenie dla szczeniaków?

Aby nakarmić szczenię, lepiej wybrać nie tylko najwyższej jakości jedzenie, ale holistyczne jedzenie wykonane z wysokiej jakości pełnych składników. Takie marki jak Orijen i Acana od dawna są sprawdzone. Te kanały są znacznie droższe od innych, ale są najlepszej jakości.

Oczywiście wybór żywności powinien następować stopniowo, biorąc pod uwagę możliwości finansowe i cechy psa. Lepiej jest wybierać karmę zgodnie z rasą i wielkością psa, taką jak Applaws for small lub Brit Care dla dużych i olbrzymich ras. Małe rasy mają zwiększony metabolizm, ważne jest, aby konsumować wysoce pożywne, dobrze przyswajalne pożywienie. Duże z konieczności wymagają dodatkowego wsparcia dla kości i stawów dla normalnego rozwoju. Ważna jest również wielkość granulek dla małych i dużych psów.

Wraz z wprowadzeniem nowego produktu konieczne jest monitorowanie stanu zwierzęcia: jakiego rodzaju stolca, czy swędzą uszy, oczy nawadniają, czy stan skóry i wełny. Jeśli szczeniak je dobrze, jest aktywny i wygląda nieskazitelnie - oznacza to, że to jedzenie mu odpowiada.

Forum KPTs "Swiss Mountain Dogs and Co."

Menu nawigacji

Niestandardowe linki

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »Forum KPTS" Szwajcarski Zennenkhundy and Co. "» Wszystko o żywieniu »Doradzaj ACANA PUPPY DUŻY RASY lub EUKANUBA

Doradź ACANA PUPPY DUŻY RASY lub EUKANUBĘ

Stanowiska 1 Strona 30 z 58

Udostępnij 18 września 2009 r 21:02:38

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Postanowiliśmy przejść na dietę mieszaną i włączyć suszarkę. Nasz chłopak (4 miesiące) już całkowicie odmówił Royal (jadł przez około 4 dni) i jeśli to uczciwie, nie chcę go więcej karmić. Oczywiste jest, że nie lubi on bonalno. Chcę iść do ACANA PUPPY DUŻY RAS lub wziąć EUKANUBA (jeszcze nie zdecydowałem, który z nich).
Może ktoś zjada lub ma opinie, proszę powiedz mi.

Udostępnij 28 września 2009 r 21:29:15

  • Wysłane przez: Melony
  • Członek honorowy
  • Zarejestrowany: 12 marca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 693
  • Szacunek: [+ 1 / -0]
  • Pozytywny: [+ 2 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-05-31]
  • ICQ: 480946582
  • Rasa psów: BSHZ
  • Miasto: Podolsk
  • Ostatnia wizyta:
    6 marca 2014 r 14:40:06

Kika, zjedliśmy to akana, warunkiem była doskonała wełna, krzesło było raz dziennie i niewiele, cóż, wszystko jest w porządku, ale na końcu 2 torby o wiele grubsze

i nie próbowałem eukanuba

ShareSeptember 39, 2009 21:55:34

  • Wysłane przez: Teressa
  • Stały członek
  • Gdzie: Vologda
  • Zarejestrowany: 21 lutego 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 121
  • Szacunek: [+ 5 / -0]
  • Pozytywny: [+ 38 / -5]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 32 [1985-09-04]
  • ICQ: 450114826
  • Ostatnia wizyta:
    6 sierpnia 2013 r 20:05:01

Kika
oba te kanały są chwalone, ale w ujęciu wygląda na to, że AKANA będzie lepsza

Udostępnij48 września 2009 r 22:17:28

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Dzięki za odpowiedź, ale powiedz mi

krzesło raz dziennie i niewiele

Udostępnij: 58 września 2009 r 22:25:53

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

W składzie wygląda na to, że AKANA będzie lepsza

GWARANTOWANA ANALIZA DUŻEJ RASY ACANA PUPPY
Białko (min) 33% Tłuszcz (min.) 15% Celuloza (max) 3,5% Wapń (min) 1,2% Fosfor (min.) 1,1% Omega-6 (min) 2,5% Omega-3 (min) 0,4%

Glukozamina (min) 800 mg / kg Chondroityna (min) 500 mg / kg Węglowodany (maks.) 29%

KOMPONENTY WARZYWNE
Korzeń łopianu 600 mg / kg Korzeń Altei 600 mg / kg Jagody jałowca 500 mg / kg Korzeń arcydzięgla 400 mg / kg Rokitnik 400 mg / kg

Pokrzywa Pokrzywa 400 mg / kg Liście malin 300 mg / kg Ostropest 300 mg / kg

Eukanuba Large Puppy Analysis Junior Balanced Growth

białka - 26%, tłuszcze - 14%, minerały - 6%, błonnik - 2,5%, wilgotność - 8%, wapń - 0,8%, fosfor - 0,63%.

i analiza szczeniąt Eukanuba Junior Large Breed

białko 26%, tłuszcz 14%, popiół 6%, włókno 2,5%, wilgotność 8%, wapń 0,8%, fosfor 0,63%.

Udostępnij: 6 września 2009 r 22:52:33

  • Wysłane przez: Teressa
  • Stały członek
  • Gdzie: Vologda
  • Zarejestrowany: 21 lutego 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 121
  • Szacunek: [+ 5 / -0]
  • Pozytywny: [+ 38 / -5]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 32 [1985-09-04]
  • ICQ: 450114826
  • Ostatnia wizyta:
    6 sierpnia 2013 r 20:05:01

Nie jestem weterynarzem ani hodowcą, nie jestem ekspertem, więc nie rzucaj na mnie pomidorami, jeśli to))) po prostu podziel się moimi przemyśleniami.

Eukanuba Large Puppy Junior Balanced Growth
Skład
mięso z kurczaka> 20%, kukurydza, pszenica, mączka rybna, jęczmień, sorgo, tłuszcz zwierzęcy, miazga z suszonych buraków, ekstrakt z kurczaka, suszone całe jajo, suche drożdże piwne, chlorek potasu, sól, siemię lniane, DL-metionina, wodorofosforan wapnia, ekstrakt z nagietka, glukozaminy, siarczanu chondroityny.

Tutaj kukurydza myli mnie, tanie wypełniacz i często powoduje alergie u psów. Nie chciałem karmić się kukurydzą.

ACANA PUPPY DUŻY RASY
skład
Suszone mięso z kurczaka, parzony owsianki, świeże mięso z kurczaka bez kości, groch, mięso ze świeżego łososia bez kości (źródło EPA i DHA), dziki ryż, tłuszcz z kurczaka (przechowywany z witaminą E i rozmarynem), wątróbka drobiowa, świeże całe jaja słońce utwardzone lucerny, olej z łososia, dynia, chrząstki kurczaka (źródło glukozaminy i chondroityny), czerwone jabłka, marchew, pietruszka rzepa, żurawiny, irgi jagody olholistnoy organicznego wodorostów (Laminaria, morszczyn, Palmaria), korzenia łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru włoskiego Angelica, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść maliny, ostropest, liście mięty pieprzowej, kwiat nagietka, kwiat rumianku, żywe kultury mikroorganizmów (Lactobacillus acidophilus i Enterococcus faecium) + witaminy i minerały.

nie zawiera kukurydzy. ale ogólnie, o ile mi wiadomo, Akana jest jednym z kanałów HUMAN GRADE (jakość jest jak dla ludzi)

w ogóle, kiedy podniosłem krąg dla mojego karmy dla psów, okrąg zwęził się do Akana, Kanida i Eagle pak. Zatrzymała się w Canida.

Udział79 września 2009 r 15:49:52

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Zdecydowaliśmy się zamieszkać na rasowym rasie ACANA PUPPY, a oprócz ACANA GRASSLANDS wzięliśmy także małe paczki po 400 gr. na próbę - ale już jest warta zarówno wzgórza, jak i królewskie worki.

Udostępnij810 września 2009 r 14:57:06

  • Wysłane przez: Magnolia
  • Stały członek
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 7 maja 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 183
  • Szacunek: [+ 1 / -0]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    17 października 2013 r 02:09:01

Zjedliśmy ACANA PUPPY DUŻY RAS. Fajne jedzenie! Efekt jest niesamowity, wszystko było w porządku z krzesłem! Ale cena. Drogie. Przełączono na Canida. Satysfakcja! Idealnie, chcemy ponownie wrócić do Akany. Wszystkie pokrycia w Internecie, myślę, że Akana jest najlepszym źródłem kompozycji.

Udostępnij910 września 2009 r 15:06:38

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Pierwsza próba zjedzenia rasy ACANA PUPPY DUŻY RAS zakończyła się sukcesem, mam nadzieję, że to będzie trwało. Podczas jedzenia. Weźmiemy worek o wadze 18 kg. Ale ACANA GRASSLANDS po prostu nie chciała nawet próbować.

Udział1010 września 2009 r 16:49:24

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Jestem zszokowany. Nie jedz już. Za pierwszym razem wszystko było w porządku. Nadszedł czas drugiego karmienia - odmówiono. Anulowano zamówienie na torbę. Oto co myślę i co powinienem zrobić?

Udostępnij1110 września 2009 r 18:00:11

  • Wysłane przez: Magnolia
  • Stały członek
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 7 maja 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 183
  • Szacunek: [+ 1 / -0]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    17 października 2013 r 02:09:01

Kika, jak mówią, "kochanie Galy"!
Wybaczam z przyjemnością dla obu policzków !!
Coś podobnego było w lecie. Moja sobanka odmówiła jedzenia, więc nakarmiłam ją łyżeczką (twarożek z kefirem), a jednocześnie przekonywałam!
Może podczas karmienia naturalka? Co robić? Może ktoś inny doradzi

Edytowane przez Magnolia (10 września 2009 18:03:11)

ShareSeptember 1210, 2009 18:40:20

  • Wysłane przez: Dix
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Ukraina
  • Zarejestrowany: 22 listopada 2007
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 4875
  • Szacunek: [+ 154 / -14]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 559057220
  • Ostatnia wizyta:
    30 października 2010 r Pięć do sześciu

Kika
Ile razy dziennie karmisz i jak wysoki / waga szczenięta?

Może podczas karmienia naturalka?

Sobakin byłby BARDZO szczęśliwy za takie odżywianie!

Udostępnij wrzesień 1310, 2009 18:46:34

  • Wysłane przez: lenalu
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Bataysk Rostovskaya
  • Zarejestrowany: 4 stycznia 2008 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 2131
  • Szacunek: [+ 43 / -4]
  • Pozytywny: [+ 143 / -14]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 53 [1965-01-24]
  • ICQ: 372641496
  • Psy rasowe: Berneński pies pasterski
  • Miasto: Bataysk, Rostov
  • Ostatnia wizyta:
    12 lutego 2017 r 20:58:12

Sobakin byłby BARDZO szczęśliwy za takie odżywianie!

Kaznodzieja naturalnego odżywiania!

Udział1410 września 2009 r 18:53:52

  • Wysłane przez: Dix
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Ukraina
  • Zarejestrowany: 22 listopada 2007
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 4875
  • Szacunek: [+ 154 / -14]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 559057220
  • Ostatnia wizyta:
    30 października 2010 r Pięć do sześciu

Kaznodzieja naturalnego odżywiania!

Len, to nie jest tajemnica, wszyscy o tym wiedzą... i to nie tylko na tym forum.

ShareSeptember 1510, 2009 19:10:29

  • Wysłane przez: Teressa
  • Stały członek
  • Gdzie: Vologda
  • Zarejestrowany: 21 lutego 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 121
  • Szacunek: [+ 5 / -0]
  • Pozytywny: [+ 38 / -5]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 32 [1985-09-04]
  • ICQ: 450114826
  • Ostatnia wizyta:
    6 sierpnia 2013 r 20:05:01

Uważam też, że dobra naturalna kobieta jeszcze nie wymyśliła nic lepszego, ale naturalka jest droższa i bardziej czasochłonna. A żeby karmić jedzenie na wszelki wypadek, nigdy nie wiadomo...

Udostępnij Wrzesień 1610, 2009 19:24:08

  • Wysłane przez: Dix
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Ukraina
  • Zarejestrowany: 22 listopada 2007
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 4875
  • Szacunek: [+ 154 / -14]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 559057220
  • Ostatnia wizyta:
    30 października 2010 r Pięć do sześciu

. wygodnie jest żyć z gotowymi kanałami. bez zbóż, patelni i loków, bez wchodzenia na rynek, żeby kupić mięso. a następnie jest również w kulach tak na porcje. Jest nam wygodnie być dobrowolnymi ofiarami oszustwa, że ​​rynek suchej żywności jest pełen interesów.
Dokonałem wyboru. Nie narzucam tego nikomu. Bez potrzeby zatruwania okruchów - nie będę. Mam psa, a nie farmę. I cieszę się, że go ugotuję i patrzę z przyjemnością, że sobAKIN je i nie dusi krakersów. z czego te suchary są zrobione, mają nawet naturalną (?) nić, jeśli w tym dniu nie ma "zwierząt", które się zaczynają. nawet pleśń tam nie mieszka.

Udostępnij we wrześniu 1710, 2009 19:48:32

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Teraz wszystko jest w porządku.
Mamy 4,5 miesiąca. waga 30 wysokość 52-53. Świetny szwajcarski pies pasterski. Fed wcześniej tylko naturalka. (twarożek, kefir, mleko, mięso, surowe i gotowane codziennie). Przybywając na miejsce, powiedzieli, aby zwrócić uwagę na tylne nogi (zaczynają łyk i coś jeszcze). Natychmiast do kliniki do Levitsky (który jest w Kijowie wie) - powiedział, wszystko będzie dobrze, jeśli przenoszone do suszenia (jednolity będą wymieniać albo coś, ponieważ krupninky facet - aby kontrolować wagę i kontrolować prawidłowy rozwój układu kostnego i mięśniowego ). Skontaktuj się z hodowcą - również radzi, ALE nie oznacza to w ogóle wyłączenia natury produktu. Chcieliśmy tego w ten sposób - rano jeść i pić z mlekiem, po południu po prostu jedzenie, wieczorem mięso, kurczak, ryby (na przemian wszystko). Ale nasz koleś jeździ, zdaje sobie sprawę, że wieczorem budzi się coś pysznego i nie je! Sam zawsze nazywam kupę jedzenia. i, ale rozumiem, nie zawsze można nakarmić psa naturalk (rzeka, nieprzewidziany doss-house z przyjaciółmi w kraju, którzy nie zawsze mają świeże mięso lub twarożek w lodówce itp.). Chociaż nie był to jeden przypadek, gdy wpadłem do rekreacji i orala- jeśli dać mi pięć minut nie przynosi najświeższe drobno krojenie cielęciny mój pies nie pozwoli nikomu snu (soba przyniósł kilka godzin, mój mąż pił i nie chciał mnie wpuścić za kierownicą jako droga powrotna nie była dobrze znana i było już ciemno).

Udostępnij: wrzesień 1810, 2009 20:04:25

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

jak mówią: "Galia gotowana"!

Trener powiedział mi to samo. Ci, którzy siedzieli na naturalce (mięso podawano codziennie, surowe i gotowane) - wtedy trudno jest dostrzec suszenie.

. wygodnie jest żyć z gotowymi kanałami. żadnych owsianki, patelni

Wiesz, po prostu mam wszystko na turnie - łatwiej mi być naturalem niż suszarką, ponieważ on właściwie nie je owsianki, no cóż, nie nalegaliśmy od samego początku. Rynek jest na wyciągnięcie ręki (jeden z najlepszych, Żytny), biorę siebie myasko, no cóż, sznurek, zawsze kupuję twarożek dla mojego męża (zjada tylko rano) i oczywiście szczyptę. Więc może i ja i wyjątek, człowiek, który jest łatwiejszy z naturalk.

ShareSepare, 19 września 2009 r 20:10:01

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Przepraszam, myliłem się w rozwoju. O wadze 30 kg. wysokość na 54 cm Czy to normalne?

Share2010 wrzesień 2009 20:22:55

  • Wysłane przez: Real
  • Członek honorowy
  • Zarejestrowany: 9 listopada 2006 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 3330
  • Szacunek: [+ 56 / -22]
  • Pozytywny: [+ 8 / -3]
  • Ostatnia wizyta:
    5 stycznia 2018 r 20:38:49

Dix
moja otchibuchivaet od czasu do czasu całkowicie odmawia naturalki i wymaga jednego wyschnięcia

Udostępnij Wrzesień 2110, 2009 21:45:55

  • Wysłane przez: wujek
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Czerkasy, Ukraina
  • Zarejestrowany: 4 grudnia 2007 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1459
  • Szacunek: [+ 16 / -0]
  • Pozytywny: [+ 23 / -4]
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 48 [1970-06-24]
  • Ostatnia wizyta:
    5 stycznia 2016 r 21:12:07

ale naturalka jest droższa

bardzo kontrowersyjny problem

Udostępnij Wrzesień 2210, 2009 21:59:40

  • Wysłane przez: Dix
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Ukraina
  • Zarejestrowany: 22 listopada 2007
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 4875
  • Szacunek: [+ 154 / -14]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 559057220
  • Ostatnia wizyta:
    30 października 2010 r Pięć do sześciu

O wadze 30 kg. wysokość na 54 cm Czy to normalne?

Tabele wysokość / waga na Gross, jak rozumiem to nie. Hodowcy brutto zalecili nawigację po stole w Bernie. Biorąc pod uwagę, że dorośli różnią się nieco standardem od wysokości Berno, myślę, że używając tej tabeli musimy wziąć to pod uwagę - czyli Grossy w procesie wzrostu będzie trochę trudniejsze i wyższe niż Berne.
Tabela zostanie zresetowana w sekcji "Regał", ponieważ ona jest nieustannie zagubiona w innych tematach....

Wiesz, mam wszystko przeciwnie - łatwiej jest mi być naturą niż suszarką,

Nah jeśli dobrze jest karmić naturalk, nie jest to łatwiejsze.

ponieważ on właściwie nie je owsianki, no cóż, nie nalegaliśmy od samego początku... Rynek jest pod ręką (jeden z najlepszych, Zhytny), biorę mięso i schena,

Przeczytaj forum. We wszystkich kwestiach dotyczących naturalnego żywienia już napisano, że karmienie wyłącznie mięsem, bez zbóż, jest NIEMOŻLIWE. Powody są tam również opisane.

Dix
moja otchibuchivaet od czasu do czasu całkowicie odmawia naturalki i wymaga jednego wyschnięcia

Cóż smakosz Ja też czasem chcę kanapkę z kiełbasą. jeść chociaż znam to pełne d ***. Tak samo wasza Ilja - pobłażaj sobie.

bardzo kontrowersyjny problem

Zależy to od rodzaju pożywienia i od tego, co człowiek rozumie przez naturalne karmienie. Tutaj argument jest bez znaczenia. Żywność kupiona, babcia rozłożona. i Miesiąc dobrze spać i miska nie jest nawet moja po jedzeniu. A z prostą dziewczyną trudniej ją obliczyć, w zależności od tego, kto cię karmi. Tutaj ty i myasko. i ryby (lub kalmary), blizny, kości i wiele innych rzeczy, które mogą i powinny być podane na ścianie. Ale czy dają wszystko? oto jest pytanie.

Udostępnij w dniu 23 września 2009 r 22:11:09

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

We wszystkich kwestiach dotyczących naturalnego żywienia już napisano, że karmienie wyłącznie mięsem, bez zbóż, jest NIEMOŻLIWE. Powody są tam również opisane.

Wiem.
Słuchaj, mieliśmy wszystko, gdy siedzieliśmy na 4-krotnym karmieniu, rano kaszę mleczną (ryż, kasza gryczana itp.), Ser południowo-wiejski z kefirem, następne było mięso gotowane (na przemian z kurczakiem), wieczorem surowe mięso z marchewką (na przemian z rybą (podanym tuńczykiem)) + pomiędzy, jagody i owoce. Tak więc, teraz chcemy wprowadzić suszenie i pozostawić surowe mięso (które będzie naprzemiennie między rybą a kurczakiem).

ShareSeptember 2410, 2009 22:18:50

  • Wysłane przez: Kika
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Kijów
  • Zarejestrowany: 18 czerwca 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1482
  • Szacunek: [+ 8 / -0]
  • Pozytywny: [+ 15 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • Ostatnia wizyta:
    16 grudnia 2013 r 23:21:36

Ale czy dają wszystko? oto jest pytanie.

Mój mąż czasami mówi - pies żyje lepiej ode mnie i to i wszystko i wszystko jest świeże, domowe, a nie sklepowe śmieci, którymi cię karmię. Kiedyś się zdarzyło, mój mąż chciał marchewki, a ja ją zabrałem - mówiąc, że tak było

Udostępnij Wrzesień 2510, 2009 22:30:30

  • Wysłane przez: Dix
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Ukraina
  • Zarejestrowany: 22 listopada 2007
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 4875
  • Szacunek: [+ 154 / -14]
  • Dodatnie: [+ 0 / -0]
  • Płeć: kobieta
  • ICQ: 559057220
  • Ostatnia wizyta:
    30 października 2010 r Pięć do sześciu

następne było gotowane mięso (na przemian z kurczakiem)

Tutaj również trzeba było dodać trochę owsianki z warzywami.

Tak więc, teraz chcemy wprowadzić suszenie i pozostawić surowe mięso (które będzie naprzemiennie między rybą a kurczakiem).

Karmiłem się jednocześnie zmieszanym. Ale dziś jestem coraz bardziej przekonany, że robię źle. na temat konkretnych faktów moich przyjaciół wśród wetov i po prostu miłośników psów, teraz wiem, że muszę wybrać jedną rzecz: suszenie lub naturalka.

Udostępnij Wrzesień 2610, 2009 23:10:21

  • Wysłane przez: Real
  • Członek honorowy
  • Zarejestrowany: 9 listopada 2006 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 3330
  • Szacunek: [+ 56 / -22]
  • Pozytywny: [+ 8 / -3]
  • Ostatnia wizyta:
    5 stycznia 2018 r 20:38:49

Dix
i mają psy, które zjadły ogórki?

Udostępnij Wrzesień 2710, 2009 23:23:49

  • Wysłane przez: wujek
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Czerkasy, Ukraina
  • Zarejestrowany: 4 grudnia 2007 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1459
  • Szacunek: [+ 16 / -0]
  • Pozytywny: [+ 23 / -4]
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 48 [1970-06-24]
  • Ostatnia wizyta:
    5 stycznia 2016 r 21:12:07

Oglądanie, jakie jedzenie

domyślnie oznaczają superpremium klasy paszy, naturalka z tańszymi witaminami, cięcie paszy jagnięcej droższe, ale to po prostu głupie

Udostępnij Wrzesień 2810, 2009 23:26:31

  • Wysłane przez: wujek
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Czerkasy, Ukraina
  • Zarejestrowany: 4 grudnia 2007 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1459
  • Szacunek: [+ 16 / -0]
  • Pozytywny: [+ 23 / -4]
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 48 [1970-06-24]
  • Ostatnia wizyta:
    5 stycznia 2016 r 21:12:07

Lub suszenie lub naturalka

rozum "lub" "lub"?

Udostępnij wrzesień 2911, 2009 10:00:02

  • Wysłane przez: lenalu
  • Członek honorowy
  • Lokalizacja: Bataysk Rostovskaya
  • Zarejestrowany: 4 stycznia 2008 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 2131
  • Szacunek: [+ 43 / -4]
  • Pozytywny: [+ 143 / -14]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 53 [1965-01-24]
  • ICQ: 372641496
  • Psy rasowe: Berneński pies pasterski
  • Miasto: Bataysk, Rostov
  • Ostatnia wizyta:
    12 lutego 2017 r 20:58:12

Hodowcy brutto zalecili nawigację po stole w Bernie.

W rzeczywistości, IMHO, hodowcy grosów dawno temu wzięli ze sobą swoje notatniki z miotami i przygotowali stół dla pieniędzy. W końcu, hodowcy mają dużo i na forach pojawiają się często.
To nie jest trudne, jeden rozplanowany, a drugi - przynajmniej ludzie będą mieli pomysł, jak wzrosną wikary.
Byliśmy raz na lokalnym forum zapytaliśmy o możliwą wagę szczeniąt w tygodniu o trzeciej, spojrzałem na notatnik i napisałem "widelec". W każdym razie, gdziekolwiek "plus-minus" będzie taki sam.

Czy mogę wyrazić opinię na temat żywienia mieszanego? (Sneaker i łowiący pomidory) Yerofey dorastał mieszany, jak zalecał hodowca, więc ten kujon, wiedząc, że ma kilogram mięsa wieczorem, całkowicie zignorował suszenie po południu.
Teraz szczeniak, który nadal mieszka ze mną, nie szanuje naturalku, ale jest obrzydliwie wysuszony - już pęka za uszami.

I jeszcze jedno z moich IMHO, które napisałem już raz, ale powtarzam, tak, naturalka jest lepsza, ale nie każdy ma wystarczające doświadczenie, wiedzę i umysł, aby wszystko poprawnie zrównoważyć. Ponadto w naszych czasach wysokiej jakości produkty naturalne są rzadkością. Mamy elegancki rynek w Rostowie, mam tam własnych sprzedawców, którzy oferują tylko najlepsze, ale. Na rynku są również znani weterynarze. na rynku nie ma dobrego mięsa. Ten Dix bierze od ludzi, od prywatnych właścicieli, których zna, i gdzie jest wszyscy inni?

A jeśli chodzi o suszenie, wszyscy używamy produktów różnych firm, wybierają te, które nam odpowiadają lub po prostu lubią kosmetyki, chemię gospodarczą, żywność, więc dlaczego taka nieufność do firm produkujących suchą żywność? Jestem za suszeniem! Uwierz mi, to nie jest lenistwo, to nie jest oszczędność czasu, pochodzę z własnego doświadczenia. Nieprzyjemne

Edytowano lenalu (11 września 2009, 10:04:55)

Udział3011 września 2009 r 10:31:09

  • Wysłane przez: Teressa
  • Stały członek
  • Gdzie: Vologda
  • Zarejestrowany: 21 lutego 2009 r
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 121
  • Szacunek: [+ 5 / -0]
  • Pozytywny: [+ 38 / -5]
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 32 [1985-09-04]
  • ICQ: 450114826
  • Ostatnia wizyta:
    6 sierpnia 2013 r 20:05:01

domyślnie jest to karma super premium, naturalka z witaminami jest tańsza

Och, i powiedz mi, jak. Jak mogę zrobić prostą dziewczynę taniej?

Policzyłem tutaj. DOBRA susząca klasa super premium "jakość jak dla ludzi" kosztuje nas około 3000 (są to ceny od dostawcy, + dostawa do mojego miasta 500 rubli).
Teraz liczymy naturalkę. Jeśli nie zapomnisz, że pies wcale nie jest roślinożercą, a podstawą diety powinno być mięso z dodatkiem warzyw, owoców i trochę owsianki, co się dzieje? Biorę mięso luzem (mam osobną zamrażarkę dla mojego psa) ze zniżką. Okazuje się, że od 120 rubli (cielęciny) do 150 (wołowina) na kilogram. Tańsze w naszym mieście nie kupują dobrego mięsa. Do tego dodajemy bliznę, dodajemy warzywa i owoce, które uwielbiam, nie daję mu zbóż z prawie żadnego powodu. Więc tutaj, na naturalce jemy co najmniej 3500-4000 miesięcznie. a wszystkim weterynarzom zaleca się dodawanie witamin z naturalnym karmieniem, a to jest kilka tysięcy
Więc co jest tańsze?
Prawdopodobnie są ludzie, którzy mogą kupić mięso taniej, a są ludzie, którzy karmią owsiankę zapachem mięsa i z dumą nazywają taki schemat żywieniowy "nutalny" - chłopaki tak, oczywiście są tańsi