karmić birt. Czy ktoś może powiedzieć, jaki to rodzaj jedzenia i jaka jest jego jakość?

kupił suchą karmę BIRT dla swojego buldoga francuskiego. Proszę powiedz mi, że to dobre jedzenie i czy warto dać je swojemu zwierzakowi?

Przepraszam =) poprawna nazwa to BRIT premium

O ile wiem, ta żywność nie jest pierwszym rokiem na rynku. Kto jest zadowolony, kto nie jest bardzo zadowolony. Generalnie jestem zwolennikiem żywienia wyłącznie naturalną żywnością, a nie suchą. W niektórych nie ma zmian w wyglądzie i samopoczuciu psów, w innych - wełna nie jest bardzo. Nakarm, a następnie zobacz, co i jak, gdy już kupiłeś. Ale ja, prawda, raz kupiłem sąsiada i karmiłem mnie przez trzy miesiące. Bad nie powiedział nic. Powiedziała, że ​​jedzenie to jedzenie. Na boksera sąsiada zjadł.

Odpowiedziałem ci w PM - ale może ktoś się tu przyda. Zadzwoniłem do właściciela buldoga amerykańskiego, to jedzenie jej nie pasowało. Narzekają ogólnie, że białko jest słabo wchłaniane.

Z drugiej strony, pasza, którą już zacząłeś. Zdarza się indywidualnie, że pies jest odpowiedni. Czesi nie są najgorszymi producentami na świecie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

a sprzedawca twierdził, że to polskie jedzenie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Mój pies jest teraz na rufie hipoalergicznej, przez kilka miesięcy. Robią to naprawdę, w Czechach, które na przykład mi odpowiadają. W każdym razie jest to lepsze niż lepiej znana marka, ale produkowana w naszym kraju. To jedzenie przyszło nam dobrze, zostało przekazane od Akana hipoalergiczne. Kompozycja jest podobna, ale oczywiście Akana jest bogatszą i lepszą kompozycją, ale Brit to całkiem nic. Cena jest znacznie niższa. Nie widzę żadnych zmian na gorsze: moja sierść jest w porządku, moje trawienie jest normalne. I mam to wrażliwe na jedzenie, uczulone. Wnioskuję, że jedzenie jest dobre. Został polecony mojemu przyjacielowi, weterynarzowi, jako dobry pokarm pod względem stosunku ceny do jakości.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Mój pies nie lubił jedzenia, nie chciała go jeść, nawet gdy go gotowała na parze i rozdrabniała w puree. Nawet w połączeniu z Royal Canin wybrała Royal i Brit za nie. Brit jest znacznie tańszy, jeśli weźmiesz dużą paczkę. Moja siostra karmiła Shar-Pei, jadł normalnie, nie było żadnych problemów. Rozmawiałem z przyjaciółmi, próbowali też dać to swoim psom - odpowiedzi nie są jednoznaczne, nie wszystkie psy jedzą z przyjemnością.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Mój labrador jadł Brit Brit Kare przez około 6 miesięcy i był bardzo chudy, dałem alergię na Brit Premium, mój przyjaciel Labradorha również schudł. Wtedy krzesło bardzo się zmieniło. W ogóle zostawiliśmy go rozczarowanego.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

I bardzo nam się to podoba. Tylko my jesteśmy jednym superpremium (Brit Care). Zgadzam się, że jest optymalny pod względem stosunku ceny do jakości, dotyczy to również składki. W składzie za taką cenę jest bardzo przyzwoicie. To, co się pojawiło / nie pojawiło się, jest bardzo indywidualne, musisz spróbować.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Staram się nie karmić mojego psa suchym pokarmem, ale czasami muszę. Mieliśmy też to jedzenie, mój pies zaczął mieć jakąś alergię. Pan wymiotował, biedny, wtedy woda nie mogła się upić. Więc nie radzę.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Dzień dobry! Siedzieliśmy przez długi czas na skraju Brit Car (klasa super premium) i raz spróbowaliśmy zwykłego Brytyjczyka
Należy zauważyć, że jedzenie jest zupełnie inne, nawet w wyglądzie granulek, jeśli samochód brytyjski pojechaliśmy z hukiem, po prostu odmówiła jedzenia Brit. A fakt, że sama rzuciła się bez apetytu, spowodowała dość gwałtowny atak gazowy na psa. W rezultacie cała torba została przekazana do OZZH. Możliwe jest zapisanie zalet jedzenia, które jest stosunkowo tanie - 15 kg kosztuje 1800 (przynajmniej kosztują pół roku temu) i jeśli wybierzesz między markami takimi jak "rodowód" i "chappi", to Brit zdecydowanie lepszy. Szkodliwe nic nie napełniało, ale wystarczająco przydatne. Tani i zły.
Brit Car dla dużych szczeniąt zjadł z przyjemnością kilka miesięcy, a potem bez apetytu. Ale nie było problemów z trawieniem, reakcje alergiczne, włosy i oczy są w porządku, wynik jest średni. Akana bardzo ją lubiła, ale łupież odszedł od niej (lub po prostu otmringovali zawiódł, ale dziewczyna podrapała się przez tydzień). Brytyjski samochód dla dorosłych dużych ras został stanowczo odmówiony (albo jest z niego bardzo zdegustowany, albo nadal czuje się jak szczeniak). Musiałem też dać worek OZZH o wadze 3 kg. Gdy podnosiłem nowe jedzenie, siedziałem na owsiance z gulaszem (z małym dzieckiem w moich ramionach nie ma czasu na bałagan z surowym mięsem), ale moim zdaniem stało się zbyt grube na tydzień, problemy z tworzeniem się gazu i stolcem zaczęły się od nowa, i ogólnie takie jedzenie było konieczną miarą, myślę, że że sucha jest jeszcze bardziej zrównoważona. Teraz próbujemy GO! - ona nie jest zachwycona, wciąż wymaga gulaszu, ale nie jestem skłonny. Nie wiem, jak długo mam dość.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Wypróbowaliśmy premium Brit S. Wszyscy byliśmy ułożeni, nie było żadnych boków. Wszystkie granulki jednego p-rah, zapach jest naturalny, nie kiriezhek !!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

To czeski pokarm z dobrze deklarowaną kompozycją. Przez około rok, początkowo wątpili, przestawili się na niego z pro planu, który przestał organizować za cenę.
Jesteśmy bardzo nieaktualni.
1) Odpowiedni dla psa (z zastrzeżeniem, że mamy w zasadzie wybredną pół-rasę z wolnym wybiegiem w okolicy).
2) Cena.
3) Sprzedawane w Auchan, więc nie przejmuj się dostawami ze sklepów internetowych lub podróżuj specjalnie po jedzenie do sklepu zoologicznego.
Myślę, że jeśli jedzenie pasuje do konkretnego psa, właściciele dostali szczęśliwy bilet.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Mój pies premium jest z niego zadowolony. Kupiłem przed drogim Pro Planem, więc pies zaczął odmawiać. Zapach spalonego czegoś w proplanie był silnie odczuwalny. A Brit, wręcz przeciwnie, pachnie bardzo naturalnie. Na stan fizyczny i emocjonalny psa Brit na gorsze nie wpłynął, co się podoba. Karmiłem je już 4 miesiące.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze.

Doskonały pokarm dla niemal wszystkich typów psów, który znajomy mógłby zabrać ze sobą dla swojego zwierzaka - Brit Kare, jagnięciny i ryżu, który został stworzony specjalnie dla dużych ras psów, okazał się bardzo smacznym jedzeniem nie tylko dla psów, ale także dla ludzi. Pies od znajomego z przyjemnością zjada to jedzenie. Kiedy wróciłem do domu, dowiedziałem się o tym jedzeniu i zdałem sobie sprawę, że firma jest niezawodna, a produkcja odbywa się w niezawodnych warunkach. Jedzenie jest smaczne z wieloma przydatnymi substancjami, które są odpowiednie dla prawie wszystkich typów psów, szczególnie jedzenie to jego jakość, to jest na równi, więc możesz spokojnie kupić to jedzenie, pies ci podziękuje za tak smaczny prezent.

Brit dla psów

Zarejestruj się, aby zostawić opinię.
Zajmuje mniej niż 1 minutę.

W kanale Brit są dostępne dwa kanały paszowe: Brit Premium (premium) i Brit Care (super premium).
W pierwszej linii Brit Premium - pasza dla kurcząt do 40-45%, w hipoalergicznej jagnięcinie 31% - co przemawia na korzyść tego producenta. Ponieważ nawet wiele znanych marek w składzie paszy nie zawsze jest składnikiem mięsa o numerze 1. Cała linia jest podzielona na cechy wielkości i wieku psów. Istnieją pokarmy dla zwierząt o szczególnych potrzebach: aktywne (Brit Sport), dla psów z nadwagą (lekką), hipoalergiczne (jagnięcina i ryż), do wychowywania szczeniąt do 3 miesięcy oraz suk szczeniąt (Pappi).

Wszystkie linie paszowe Brit są produkowane w Europie i spełniają wysokie standardy jakości. Pod wieloma względami jedzenie jest klasyfikowane jako uniwersalne. Po pierwsze, poziom białka w 80% porcji jest na poziomie 30%, co jest optymalne dla wszystkich zwierząt. Po drugie, pasza wzbogacona jest kompleksem witaminowo-mineralnym. Jest to szczególnie niezbędne dla szczeniąt (dla prawidłowego tworzenia się szkieletu i funkcjonowania układu nerwowego) i dla starszych psów (w celu utrzymania normalnego funkcjonowania i wysokiego poziomu aktywności). Po trzecie, wśród składników jednocześnie obecne są chondroityna i glukozamina, działając jako chondroprotektory. Stawy pozostają zdrowe przez długi czas. Takie jedzenie jest niezbędne dla psów dużych ras i małych "kruchych". Po czwarte, wśród racji jest wiele bezowocnych odmian. Możesz dać dowolne zwierzęta i nie bać się reakcji alergicznej lub problemów z trawieniem. Zauważam, że Brit ma serię Championów Wystawy Psów dla zwierząt biorących udział w wystawach. Szybko przywraca normalny wygląd. Inni producenci nie mają odpowiedników na szybkość transformacji.

W suchej karmie nie może być częścią mięsa. Będzie tylko mąka mięsna. W każdym razie. Jak chcesz wsypać surowe mięso do suchych granulek. Hdya napisana w składzie mięsa - jest to chwyt marketingowy. Brit całkiem przyzwoite jedzenie. Cena to jakość. I Brit premii, więc ogólnie rzecz biorąc cena za kilogram jest prawie jak Chappi, ale jakość żywności i zawartość mięsa są kilka razy wyższe.

Oba moje psy jadły tylko Brytyjczyka przez długi czas. Jeden zakup bezowocnych pasz dla gigantycznych ras o wysokiej zawartości białka (zapewnia dobre nasycenie, dobrze się wchłania i zapewnia niezbędną energię na cały dzień), a drugi biorę Endurance dla bardzo aktywnych zwierząt (46% spadku na kaczce, ryż jest odpowiedzialny za część węglowodanową). Dogodnie peletki w karmie odpowiadają rozmiarowi zwierząt, które zwykle je przegryzają i nie połykają w całości.
Zauważyłem, że Brit Kea ma interesujący rodzaj jedzenia - Championat Wystawy Psów, przeznaczony dla psów biorących udział w wystawach. Próbowałem dać to moim psom, jakość wełny i skóry znacznie się poprawiła i bardzo szybko. Wszystkie smaki są zjadane z apetytem, ​​psy w końcu nie przyzwyczajają się do nich i nie odmawiają.

Brit ma dwie linie - Premium i Kea. Druga jest znacznie lepsza jakościowo, należy do klasy super-premium, więc kupuję tylko to. Ale pierwsza wersja bardzo dobrze pomogła przy zmianie z naturalnego jedzenia na suszenie, początkowo pies jadł chętniej. Nie mogę powiedzieć, że zakres codziennej paszy jest bardzo zróżnicowany, ale jest wszystko, czego potrzebujesz dla psów w różnym wieku, różnych rozmiarach i różnych potrzebach.
Produkcja żywności w Europie, bez wątpienia. Oparty jest na mączce mięsnej (niestety producent nie uznał za konieczne wskazanie, z czego dokładnie została wykonana) i mąki z mąki drobiowej. Białka zwierzęce stanowią około 30%, takie pasze można uznać za uniwersalne. Dodatkowo wszystkie diety wzbogacone są kompleksem witaminowo-mineralnym. Dużym plusem jest obecność glukozaminy i chondroityny. Pomagają zachować zdrowe stawy, takie jedzenie jest po prostu niezbędne dla dorosłych zwierząt i psów dużych ras.
Cena paszy jest niższa niż w przypadku większości analogów. Dzieje się tak dlatego, że zawarte w nim białko jest wciąż mniejsze niż w innych paszach tej samej klasy. Kupuj jedzenie jest łatwe, szczególnie w sklepach internetowych. Brit Kea jest prezentowany w różnych ilościach, 12 kg torba dla psa o wadze 16 kg trwa średnio 1,5-2 miesięcy, nie więcej niż 200 gramów dziennie.
Mojemu psu podatnemu na alergię kupuję beznasienną paszę "Salmon and Potatoes". Granule są standardowe, ale emanują bardzo silnym zapachem ryb. Ogólnie rzecz biorąc, dla osób cierpiących na alergie dużo odmian bezziarnistych, wszystkie nie zawierają kurczaka, kukurydzy i niczego syntetycznego.

Brytyjczycy twierdzą, że mają pewną jakość, a ich karma jest premiowana i super premium. Ale za cenę ponad tysiąca rubli za trzy kilogramy kompozycja może być znacznie lepsza. Mówię o Brit Kea z jagnięciną i ryżem. W kompozycji nie ma nawet mięsa, tylko mąka, taka kompozycja do superpremium jest całkowicie nie do przyjęcia. Szkoda, że ​​samo jedzenie jest dobre, podoba mi się fakt, że istnieje glukozamina i chondroityna w swojej naturalnej postaci - chrząstki i skorupiaki, ale bez konserwantów. Wraz z ilością białka i tłuszczu sytuacja nie jest zła. Ale brak mięsa psuje wrażenie. Prawie mąka z naturalnego mięsa, to zwykle zmielone produkty uboczne, kości itp. Okazuje się, że w paszy nie ma mięsa. Aby za to zapłacić, niech każdy sam się zdecyduje, a ja będę szukał czegoś lepszego.

Całkiem przypadkiem kupiłem Brit Caret z jagnięciną i ryżem dla dużych psów. Spodobało mu się opakowanie, a duża torba była w dobrej cenie. Mam husky, jego waga to 30 kg, więc traktujemy dużą rasę. Kiedy otworzyłem torbę w domu, bardzo podobał mi się zapach, jest miękki i przyjemny, przypominający smak jagnięciny.
Pies początkowo jadł jak szalony. Można było pozazdrościć apetytowi, a po kilku dniach była usatysfakcjonowana i znów zaczęła jeść spokojnie. Zawsze ma świetne krzesło. Nie przekarmiam psa, podaję jedzenie z godziny na godzinę. Ze stołu, bez przynęty, domowe jedzenie nie jest rozcieńczone. Tylko suche kawałki, woda i owsianka w konserwach. Brit od razu nie wlał miseczki, zmieszanej ze starym jedzeniem. Najpierw trochę, potem 80%, no, potem całkowicie.
Wełna błyszczy, wesoły nastrój, aktywnie się porusza. Pies jest zawsze figlarny, powinien rzucić kij lub piłkę, będzie nosić przez dwie godziny bez odpoczynku.
Dodatkowo przejęty kurczak Brit + pięć ziół. Poszedł też dobrze, w kompozycji są prebiotyki. Dla mojej rasy jest to duży plus, ponieważ w naturze Husky wciąga wszystko do ust. Wszystko będzie lizać, gryźć, a bolący problem jest niestabilnym krzesłem z tego powodu. Teraz nie mamy takich problemów. W toalecie wszystko idzie dobrze.

Chow Chow and Company

Menu nawigacji

Niestandardowe linki

Informacje o użytkowniku

Stanowiska 1 Strona 20 z 23

Share102-04-2014 23:16:43

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

Są też Czesi Brytyjczycy. Podobnie jak ceny są średnie i ludzie chwalą.

Udział202-04-2014 23:18:16

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

Brytyjska dorosła duża rasa - pokarm dla dorosłych psów dużych ras od 2 do 7 lat 15 kg, cena - 1650 rubli (1kg - 110 rubli)

Białko 23%, tłuszcz 9%
Zużycie 25 kg - 260, 50 - 430
Zawiera glukozę i hodowycynę dla zdrowej chrząstki
SKŁADNIKI:
Mięso drobiowe, podroby drobiowe (minimum 30%), ryż, kukurydza, pszenica, miąższ rzepy, drożdże, tłuszcz ptasi, olej z łososia, minerały, DL-metionina, L-lizyna, pięciowodny siarczan miedzi, witamina A, witamina D3, witamina E

Brit Care Adult Large Breed - pokarm dla psów dużych ras 12 kg, cena - 2348,8 rubli (1kg - 195 rubli)

Białka 25%, tłuszcze 13%
zużycie 25 kg - 220, 50 kg - 380
SKŁADNIKI:
Jagnięcina, kurczak, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany z tokoferolem), tłuszcz z łososia, naturalne aromaty, płatki ryżowe, suszona pulpica rzepy, drożdże piwne, suszone produkty jajeczne, ekstrakt z Yuki Shydigera, suszone jabłka, minerały, glukoza, klej i buraki, DL-metionina, L-lizyna, oligosacharynian mannanu, frukto-oligosacharydy, pentohydrat siarczanu miedzi, niacyna, pantotenian wapnia, kwas foliowy, chlorek choliny, biotyna, witamina A, witamina D3, witamina E.

Share301-11-2014 10:03:32

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

I zepsułem moje psy) Miałem je wszystkożerne i bezpretensjonalne, odrąbały to, co dały. I tutaj. Znudzony wybór, potem Bento, mała Akana. Dodatkowo, każdego dnia, Titbit i Rustykalne smakołyki. Ale pieniądze się skończyły, kupił Brit. 2 dni psy z chudymi twarzami żałują nad pełnymi miseczkami. Nie żartuj, proszę pana. Wszystkie cztery chow. Jeden Barsik burzy wszystko - wszystko jest użyteczne, co dostało się do jego ust. Owsianka, Brit, Pronature. Tak, nawet posiłek, jeśli tylko więcej!))
I Brit 5 toreb! Kupiony na miesiąc, nie będzie żadnych innych opcji.

Z Britą wydech nie jest mały, a ich dawki są wyższe niż w przypadku Propaka.

w Propak normą dla psa jest 25-30 kg - 250-290 g
w ogoleniu - na tym samym psie - 220 - 260 gr

więc normą już nie jest) I mamy na niej wyjście, przynajmniej w przybliżeniu, jak na Akane, tj. mniej niż w opakowaniu.

Jest za wcześnie, aby rozmawiać o wyjściu. Mielibyśmy problem z wprowadzeniem poprawki. Trzeci dzień minął, psy się nie poddają. A ja, teraz, nawet nie kupuję im nic smacznego do wymieszania. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dadzą zaliczkę - kupię Akanę, może będzie mieszanina.
I w końcu, cholera, deklarowana kompozycja Brit'a jest lepsza od tej z Packaca! Ale psy, wszystkie resztki Propaka, leżące w kącikach, zgarnęły, nawet okruchy podniosły się, tłumacząc mi, że są gotowe do jedzenia, a to w misach - na nic!

Share401-11-2014 10:09:38

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

Sophia, a jeśli chcesz kupić i ugotować paczkę żołądków z kurczaka, a następnie drobno zachować i wymieszać w żywności? Lub wątroba wołowa - dokładnie tak samo? Cóż, to jest, jeśli nie ma alergii. A te podroby nie są tak drogie. A jeśli są cięte na małe kawałki (tak, to jest niejasne, rozumiem), to możesz rozciągnąć opakowanie na kilka karmień, dopóki Akana go nie kupi.
PySy. Z własnego doświadczenia sugeruję, że ja też nie mam pustej Brit Care dla Kiry, więc karmię ją tego rodzaju "tańcem z tamburynami" już czwarty rok. W zeszłym tygodniu ugotowała dla niej udko z kurczaka, rozłożyła ją na pięć dni. Więc stała się gibka z jedzeniem chomika - to właśnie robi magiczny kurczak

Nic, spędziliśmy 3 dni siedząc nad miskami w smutku, dziś rano, jedzenie było zmniejszone: głód nie jest ciotką. Ale, oczywiście, nie wezmę już Brita.

Więc nie kupię go ponownie, aby ukończyć 4 kg i wrócić do Pro Pack.

Masz 4 kg. I mamy 80! Cóż, wyrzucę 20 córkę Moskala (może, jem) i będę szukać finansów, żeby kupić Propak na karmę. A Brit, powoli, karmić Barsiku, dobrze, zgadza się))

Znaleźliśmy efekt uboczny przyjmowania Brit-gas i im bardziej je spożywamy, tym częściej zjawisko to zaczyna się pojawiać. To dobrze, że na balkonie jest jeszcze sporo rzeczy.

Czytam twoje recenzje o brytyjskiej kuchni tutaj i nie mogę zrozumieć, o czym Brit mówię, Brit Care?
Od ponad 2 lat jemy to jedzenie (Brit Care). Jest wielka przyjemność, żadnych problemów i skarg. Ale inne jedzenie nie je, także organizuje strajk.
Kiedy zabraliśmy Santica, zjadł hodowcę z RK. Postanowiłem przenieść go do innej karmy i wybrałem Brit Care, ponieważ w paszy dla szczeniąt była glukoza i chondroityna. To był pokarm dla szczeniąt dużych ras. Kiedy przyszedł czas, aby przejść na karmę dla dorosłych, próbowałem przełączyć się na inne jedzenie, ale nic nie jadł, tylko pełna miska mogła stać przez kilka dni. W związku z tym zatrzymaliśmy się w brytyjskiej agencji Care (British Care Adult Medium Breed Lamb). Ryż Żywności dla dorosłych psów średnich ras z jagnięciną i ryżem).
Wydaje mi się, że psy, podobnie jak ludzie, rozwijają nawyk niektórych pokarmów. Dlatego, gdy próbują przenieść na inny kanał, przestraszają strajki. Kolejna rzecz, gdy pasza nie jest odpowiednia. Nie będzie już pytać o opinię i smaki twojego psa.

Share501-11-2014 10:13:35

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

Tak, o nim, jak)))
Jemy też to, nie obserwujemy tworzenia się ani odrzucania pokarmu. Zjada z przyjemnością, granulki są duże, wygodne. Krzesło jest normalne. Jedyną rzeczą, która mnie lekko napina na rufie, jest zapah, co nie jest zbyt przyjemne. Koty też dobrze się odżywiają, ale są tu wady: jedzą dużo, a młodszy ma świetne wyjście z niego. I zapah i koci - obrzydliwe (

Nie mogę powiedzieć, że dużo jem, wręcz przeciwnie. A wynik nie jest duży. Nie mogę więc wymienić żadnych skarg.
Zapach jest tak, trochę specyficzny, ale ponieważ je z przyjemnością, niech je.

Więc Ewa też go zjada, tak że pęka za uszami. Wszystko jest tak, jak powinno być, miska jest opróżniana po 3 minutach i polizana (dodaje się również kefir). Ale spaliny z niego nie są mdlące okazuje się))) i teraz gazy zniknęły. A więc bardzo lubi Brit Kea.)) Nasze futro jest aksamitne, szczeniak jest aktywny.)))

Mam Brit Premium dla psów dużych ras. Kompozycję deklaruje się całkiem przyzwoicie, nie gorszą od Propaka:

mięso z kurczaka (40%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowane tokoferole), olej z łososia, drożdże piwne, naturalne aromaty, suszone jabłka, minerały, ekstrakt ziołowy i owocowy (300 mg / kg), chlorowodorek glukozaminy ( 260 mg / kg), siarczan chondroityny (160 mg / kg), manano-oligosacharydy (150 mg / kg), fruktooligosacharydy (100 mg / kg), ekstrakt z juki schidiger (80 mg / kg), organiczny miedzi E4, organiczny cynk E6, organiczny selen.

Ale To strasznie śmierdzi, nie chcą jego psów, ale są zmuszone, ponieważ nic więcej. I "gazują" od tego Brit - horror! Ogólnie rzecz biorąc, posiłek Trio był lepszy. Gorączkowo szukając pieniędzy na zakup Propac. Mam nadzieję, że tak. Znajdę to w najbliższych dniach.

To tam "pies szperał"! Dlatego nie jedzą tego u ciebie. Kiedyś kupiłem Kira Brit Premium - pies próbował go zjeść, shpotatala w pierwszym dniu upośledzenia układu trawiennego + gazy (nie, nie tak - GAZYYY.), Po czym torba została bezpiecznie przymocowana do kuratorskich psów.

Przy okazji, kilka razy kupiłem Brit Care z indykiem. Był wart trochę więcej droższy niż ten z jagnięciną, ale Cyrus jadł go na oba policzki, bardzo go lubiła. Wypróbowaliśmy również brytyjskie kare z dziczyzny i ziemniaki oraz brytyjskie kare z łososiem. Zjadłem dobrze z dziczyzną, a rybi pachniał tak okropnie, że musiałem też "schować go w dobrych rękach". Ale w tym samym czasie we wszystkich kanałach linii Brit Caret krzesło było normalne i nie było absolutnie żadnego gazu, wełna była błyszcząca, a oczy nie płynęły.

Nie potrzebuję brytyjskiego samochodu. Ten Brytyjczyk został kupiony z powodu braku pieniędzy i rosnących cen pasz. Szukałem jedzenia nieco tańszego niż Propac. Według Brita, recenzje są dobre, kompozycja jest całkiem dobra i wziąłem ją. Jednak po zamówieniu dowiedziałem się, że kompozycja Brit Premium dla dużych psów ma 2 opcje, a druga nie jest wcale dobra. Ale torby przybyły, wskazały kompozycję, która jest potrzebna. I faktycznie, mocno podejrzewam, że skład nie jest taki sam.

Share601-11-2014 10:24:18

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Posty: 32073
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Aktywny

Do tego czasu, tak, jadła torba Brity. 18 kg. Otwieram następny, 15 kg, a tam kształt granulek jest inny. Porównuję kompozycję na obu torbach, a on, powiedzmy, nie jest dokładnie słowem identycznym. Czy problem tłumaczenia, czy coś innego. I ogólnie, przy kompozycji Brit Premium dla dużych psów obserwuje się dziwność. Już w tym wątku są 2 różne kompozycje, jeden napisał Trizzelka, drugi ja. A także trzeci! Wszystko to nie powoduje zaufania.
Moje psy przystosowały się do rufy. To prawda, że ​​był moment, kiedy strasznie mnie przerazili: i gazy, mdłości i letarg. Teraz wszystko minęło. Jednak wydech jest świetny. A psy, w tym samym czasie, głodne! Barsik je normalnie Brit, ale jeśli na Propak (nie wspominając o Akane i Choice), mógł zjeść królika - królika - przez kilka dni, dosłownie rzucił się do innego królika w Brita i zjadł go w pół godziny.

Share701-11-2014 12:15:37

  • Autor: Magarych
  • Moderator
  • Zarejestrowany: 30-04-2010
  • Wiadomości: 15248
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 41 [1976-09-27]
  • Moje zwierzaki :: ulubione: Chavez Zhorikovich, Nitka Lyudmilovna, Gavrila Dense, Matryona-edryona Shustra
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 12:49:59

a mój Chava ostrożnie opuścił miskę brytyjskiego samochodu, ostrożnie oddzielając go od innych potraw.

Brytyjskie jedzenie dla psów i kotów: opis składników opinii brytyjskich weterynarzy i właścicieli

Brit dla psów

W kanale Brit są dostępne dwa kanały paszowe: Brit Premium (premium) i Brit Care (super premium). W pierwszej linii Brit Premium - pasza dla kurcząt do 40-45%, w hipoalergicznej jagnięcinie 31% - co przemawia na korzyść tego producenta. Ponieważ nawet wiele znanych marek w składzie paszy nie zawsze jest składnikiem mięsa o numerze 1.

Cała linia jest podzielona na cechy wielkości i wieku psów. Istnieją pokarmy dla zwierząt o szczególnych potrzebach: aktywne (Brit Sport), dla psów z nadwagą (lekką), hipoalergiczne (jagnięcina i ryż), do wychowywania szczeniąt do 3 miesięcy oraz suk szczeniąt (Pappi).

W drugiej linii Brit Care (superpremium) - jest hipoalergiczny ze względu na ograniczoną liczbę składników. Jedno źródło żywego białka (bez kurczaków - jagnięciny lub łososia) i jedno źródło węglowodanów Ryż lub ziemniaki. Składniki mięsa Brit Care do 45%.

(pasza nie zawiera kurczaków, dla alergików na kurczęta) - jest to mączka mięsna z jagnięciny, mięsa jelenia, królika, kaczki, łososia i śledzia. Brit Care dzieli się na pasze jagnięce / ryżowe i łososiowe / ziemniaczane - również podzielone według wielkości i wieku psów.

Specjalna linia Brit Care obejmuje karmy dla aktywnych psów (kaczka / ryż), z wrażliwym trawieniem (dziczyzna / ziemniaki), dla psów z długimi włosami (łosoś / śledź), dla psów z nadwagą (królik / ryż) Jestem w mojej praktyce weterynaryjnej Polecam brytyjskie jedzenie jako zdrową dietę.

2018.01.23 o 12:16 napisał: Irina Selivanova (Weterynarz)

Wszystkie linie paszowe Brit są produkowane w Europie i spełniają wysokie standardy jakości. Pod wieloma względami jedzenie jest klasyfikowane jako uniwersalne. Po pierwsze, poziom białka w 80% porcji jest na poziomie 30%, co jest optymalne dla wszystkich zwierząt. Po drugie, pasza wzbogacona jest kompleksem witaminowo-mineralnym.

Jest to szczególnie niezbędne dla szczeniąt (dla prawidłowego tworzenia się szkieletu i funkcjonowania układu nerwowego) i dla starszych psów (w celu utrzymania normalnego funkcjonowania i wysokiego poziomu aktywności). Po trzecie, wśród składników jednocześnie obecne są chondroityna i glukozamina, działając jako chondroprotektory. Stawy pozostają zdrowe przez długi czas.

Takie jedzenie jest niezbędne dla psów dużych ras i małych "kruchych". Po czwarte, wśród racji jest wiele bezowocnych odmian. Możesz dać dowolne zwierzęta i nie bać się reakcji alergicznej lub problemów z trawieniem. Zauważam, że Brit ma serię Championów Wystawy Psów dla zwierząt biorących udział w wystawach. Szybko przywraca normalny wygląd.

Inni producenci nie mają odpowiedników na szybkość transformacji.

2017.12.05 o 13:06 napisał: Pavlovskaya Ekaterina Viktorovna (Weterynarz)

W suchej karmie nie może być częścią mięsa. Będzie tylko mąka mięsna. W każdym razie.

Jak chcesz wsypać surowe mięso do suchych granulek. Hdya napisana w składzie mięsa - jest to chwyt marketingowy. Brit całkiem przyzwoite jedzenie. Cena to jakość.

I Brit premii, więc ogólnie rzecz biorąc cena za kilogram jest prawie jak Chappi, ale jakość żywności i zawartość mięsa są kilka razy wyższe.

Oba moje psy jadły tylko Brytyjczyka przez długi czas. Jeden zakup bezowocnych pasz dla gigantycznych ras o wysokiej zawartości białka (zapewnia dobre nasycenie, dobrze się wchłania i zapewnia niezbędną energię na cały dzień), a drugi biorę Endurance dla bardzo aktywnych zwierząt (46% spadku na kaczce, ryż jest odpowiedzialny za część węglowodanową).

Dogodnie peletki w karmie odpowiadają rozmiarowi zwierząt, które zwykle je przegryzają i nie połykają w całości.
Zauważyłem, że Brit Kea ma interesujący rodzaj jedzenia - Championat Wystawy Psów, przeznaczony dla psów biorących udział w wystawach. Próbowałem dać to moim psom, jakość wełny i skóry znacznie się poprawiła i bardzo szybko.

Wszystkie smaki są zjadane z apetytem, ​​psy w końcu nie przyzwyczajają się do nich i nie odmawiają.

Brit ma dwie linie - Premium i Kea. Druga jest znacznie lepsza jakościowo, należy do klasy super-premium, więc kupuję tylko to. Ale pierwsza wersja bardzo dobrze pomogła przy zmianie z naturalnego jedzenia na suszenie, początkowo pies jadł chętniej.

Nie mogę powiedzieć, że zakres codziennej paszy jest bardzo zróżnicowany, ale jest wszystko, czego potrzebujesz dla psów w różnym wieku, różnych rozmiarach i różnych potrzebach. Produkcja żywności w Europie, bez wątpienia. Oparty jest na mączce mięsnej (niestety producent nie uznał za konieczne wskazanie, z czego dokładnie została wykonana) i mąki z mąki drobiowej.

Białka zwierzęce stanowią około 30%, takie pasze można uznać za uniwersalne. Dodatkowo wszystkie diety wzbogacone są kompleksem witaminowo-mineralnym. Dużym plusem jest obecność glukozaminy i chondroityny. Pomagają zachować zdrowe stawy, takie jedzenie jest po prostu niezbędne dla dorosłych zwierząt i psów dużych ras. Cena paszy jest niższa niż w przypadku większości analogów.

Dzieje się tak dlatego, że zawarte w nim białko jest wciąż mniejsze niż w innych paszach tej samej klasy. Kupuj jedzenie jest łatwe, szczególnie w sklepach internetowych. Brit Kea jest prezentowany w różnych ilościach, 12 kg torba dla psa o wadze 16 kg trwa średnio 1,5-2 miesięcy, nie więcej niż 200 gramów dziennie.

Granule są standardowe, ale emanują bardzo silnym zapachem ryb. Ogólnie rzecz biorąc, dla osób cierpiących na alergie dużo odmian bezziarnistych, wszystkie nie zawierają kurczaka, kukurydzy i niczego syntetycznego.

Brytyjczycy twierdzą, że mają pewną jakość, a ich karma jest premiowana i super premium. Ale za cenę ponad tysiąca rubli za trzy kilogramy kompozycja może być znacznie lepsza. Mówię o Brit Kea z jagnięciną i ryżem. W kompozycji nie ma nawet mięsa, tylko mąka, taka kompozycja do superpremium jest całkowicie nie do przyjęcia.

Szkoda, że ​​samo jedzenie jest dobre, podoba mi się fakt, że istnieje glukozamina i chondroityna w swojej naturalnej postaci - chrząstki i skorupiaki, ale bez konserwantów. Wraz z ilością białka i tłuszczu sytuacja nie jest zła. Ale brak mięsa psuje wrażenie. Prawie mąka z naturalnego mięsa, to zwykle zmielone produkty uboczne, kości itp. Okazuje się, że w paszy nie ma mięsa.

Aby za to zapłacić, niech każdy sam się zdecyduje, a ja będę szukał czegoś lepszego.

Całkiem przypadkiem kupiłem Brit Caret z jagnięciną i ryżem dla dużych psów. Spodobało mu się opakowanie, a duża torba była w dobrej cenie. Mam husky, jego waga to 30 kg, więc traktujemy dużą rasę.

Kiedy otworzyłem torbę w domu, bardzo podobał mi się zapach, jest miękki i przyjemny, przypominający smak jagnięciny. Pies początkowo jadł jak szalony. Można było pozazdrościć apetytowi, a po kilku dniach była usatysfakcjonowana i znów zaczęła jeść spokojnie. Zawsze ma świetne krzesło.

Nie przekarmiam psa, podaję jedzenie z godziny na godzinę. Ze stołu, bez przynęty, domowe jedzenie nie jest rozcieńczone. Tylko suche kawałki, woda i owsianka w konserwach. Brit od razu nie wlał miseczki, zmieszanej ze starym jedzeniem. Najpierw trochę, potem 80%, no, potem całkowicie.

Wełna błyszczy, wesoły nastrój, aktywnie się porusza. Pies jest zawsze figlarny, powinien rzucić kij lub piłkę, będzie nosić przez dwie godziny bez odpoczynku.

Dla mojej rasy jest to duży plus, ponieważ w naturze Husky wciąga wszystko do ust. Wszystko będzie lizać, gryźć, a bolący problem jest niestabilnym krzesłem z tego powodu. Teraz nie mamy takich problemów. W toalecie wszystko idzie dobrze.

Moja Corsa zjada suszarkę Brit Kea, ale od czasu do czasu zepsułam dziewczynę puszkami tej samej marki, to jedna z najtańszych mokrych potraw - puszka 850 gramów. kosztuje tylko 110-130 rubli, pies jadł z przyjemnością.

Ale odniosłem wrażenie, że ostatnio jakość produktu uległa pogorszeniu, galaretka w puszkach stała się bardziej, i jest mniej mięsa, jeśli stopi się zawartość puszki w kuchence mikrofalowej, wtedy na ogół będzie jeden bulion, nawet kawałki, które wyglądają jak mięso rozpuszczają się, tylko marchewka unosi się i jakiś rodzaj płatków zbożowych.

Może to być wygodne dla tych, którzy dodają żywność konserwowaną do owsianki, ale uważam, że jeśli produkt jest mięsem, to powinno być w nim mięso, chociaż może potrzebuję dużo za takie pieniądze, więc ostatnio kupowałem słoiki droższe.

Brytyjczyk Kea został niedawno przeniesiony do Brit Premium, różnica w jakości paszy i samopoczuciu zwierzęcia była odczuwana natychmiast.

Pierwszy z Kea wziął jedzenie z mięsem jagnięcym, jagnięcinę - jedno z najlepszych źródeł białka dla psów, łatwo trawione i praktycznie nie powoduje alergii, to samo dotyczy ryżu, to zboże zawiera złożone węglowodany dobrej jakości, białka roślinne i błonnik, redukuje również cholesterol u zwierzęcia.

Nie widzę żadnych oczywistych wad w kanałach Brit Kea, ale nie mają one żadnych oczywistych zalet dla super premium.

Prawie wszystkie karmy tej marki opierają się na dwóch składnikach - jagnięcinach i ryżu, choć ostatnio linia została uzupełniona o 2 kolejne gatunki - łososia + mięso z ziemniaków i jeleni, ale ich skład jest podobny do poprzednich.

Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy jest to, że kanały Brit Kea mają bardzo mały skład, nawet w porównaniu z niektórymi kanałami klasy premium.

A w serii super premium jest jedna z diet o najniższym składzie: jeden rodzaj białka zwierzęcego, jeden warzywo (zboża), jeden owoc i mała ilość witamin i minerałów, procentowy skład składników na opakowaniu paszy nie jest określony.

Oczywiście, ze względu na tak niewielką liczbę składników, prawdopodobieństwo wystąpienia alergii w tych pokarmach jest niskie, ale diety o takim składzie nie mogą zapewnić psu prawidłowego odżywiania. Być może te karmy mogą być odpowiednie dla starszych lub nieaktywnych psów, ponieważ zawierają niewiele tłuszczu, średnią ilość białka i nie powodują przyrostu wagi u tych zwierząt, ale znowu, nawet dla tych psów, lepiej jest podawać jedzenie Brit Kea po uzupełnieniu witaminami. W przypadku psów aktywnych, a zwłaszcza szczeniąt, karma Brit Kea jest bardzo uboga.

Karmię mojego psa karmą Brit Kea z serii dla dorosłych psów dużych ras z jagnięciną i ryżem. Producent oferuje wiele linii dla zwierząt o różnych potrzebach. Wszystkie karmy Brit są antyalergiczne i dobrze tolerowane przez zwierzęta.

Pokarm wzbogacony jest o specjalne składniki, które zapobiegają rozwojowi chorób serca, zaburzeń przewodu pokarmowego i kamicy. Pokarm odpowiedni do codziennej diety. Kompozycja jest dobra. Skład: mąka z mięsa jagnięcego - 38%, ryż 38%, tłuszcz z kurczaka, olej rybi 2%.

Dodatkowo wzbogacony o witaminy i minerały niezbędne dla dużego psa do normalnego życia. Udział surowego białka wynosi 27%. W każdej paszy należy zwrócić uwagę na ten wskaźnik, ponieważ zwierzęta potrzebują czystego mięsa. Dzienna stawka zależy od wagi zwierzęcia. Mój pies waży 27 kg.

Tempo paszy dla tej wagi wynosi 275 gramów dziennie. Cena pakowania 3 kg - 1100 rubli. Okazuje się, że dzienny koszt pasz = 100 rubli. Dla tak dużego psa myślę, że to trochę. Najważniejsze, że pies czuje się świetnie. Jest aktywny, zdrowy. Karmi się jedzeniem.

Pij dużo płynów, jak to jest wymagane podczas karmienia suchym pokarmem.

Niedociągnięcia w kanale, w tej chwili nie widzę.

Do tej pory czeska firma Brit Pet Food produkuje 2 różne klasy karm - Brit Premium (niebieskie opakowanie) i Brit Care (białe opakowanie). Pierwszy należy do klasy pasz klasy premium, drugi jest pozycjonowany jako super premium, różnią się również ceną, a cztery są dwa razy droższe.

Brit Premium jest również sprzedawany w prawie wszystkich supermarketach i hipermarketach, a Kars można kupić tylko w sklepach zoologicznych.

Istnieją różnice w składzie, w paszy z serii Kare jest więcej składników mięsnych, witamin i innych użytecznych dodatków, z drugiej strony obie pasze są wytwarzane z mięsa i mączki rybnej, a ponieważ nie jest wskazane przeciwieństwo, uważa się, że mięso i ryby są mielone na tę mąkę z kośćmi, skórą i wnętrznościami.

Ten składnik jest całkiem akceptowalny dla paszy premium, ale nie dla super premium. Również w niektórych paszach premium zawiera mało przydatne zboża i pszenicę, a także w dość dużej ilości. Kara jest sercem ryżu, który nie jest taki zły, ale jest także znaczną ilością.

Tylko Brytyjczyk Kare posiada bezziarniste pasze - łosoś z ziemniakami i dziczyzną z ziemniakami, pierwszy wydaje mi się najbardziej wartościowy ze wszystkich pasz tej marki, zawiera prawie 47% łososia w różnych gatunkach, ma dobrą wartość odżywczą i wystarczającą zawartość zdrowych tłuszczów Omega, nie wysoka zawartość ziemniaków w 34%, żywność można nazwać idealną.

Mam psa rasy Amstafford. Zwierzę dużo je, ma dobry apetyt i zdrowie. Staram się karmić go wysokiej jakości jedzeniem. Początkowo karmiony proplanem. Teraz przełączyłem się na Brit, ponieważ jest to bardziej ekonomiczna opcja w porównaniu z pierwszą. Przenosząc z jednego kanału na drugie, należy to robić stopniowo.

Przybliżony schemat transferu: 1. dzień - 75% początkowej paszy, 25% nowej. Drugi dzień - 50% do 50% itd. W tym okresie musisz monitorować zwierzę, aby nie było żadnych reakcji i problemów z trawieniem. Jeśli wszystko jest w porządku, to przez 5-6 dni możesz całkowicie zastąpić kanał nowym.

Brit, nawiasem mówiąc, jest niedrogim jedzeniem, ale jego cechą wyróżniającą jest antyalergia. Często słyszałam, że jest odpowiednia dla zwierząt, u których inne marki wywołują reakcję alergiczną. Nie mamy z tym problemu. Pies je normalnie. Nie ma problemów z apetytem.

Producent wskazuje, że kompozycja zawiera 45-50% składników mięsnych. Również w kompozycji jest kukurydza i ryż. Ten procent mięsa wskazuje na paszę dobrej jakości. Wielu droższych producentów wskazuje na niższy odsetek.

Przy okazji, biorę Brit'a za psy o zwiększonej aktywności, ponieważ mieszkamy w prywatnym domu, a pies często chodzi po podwórku przez długi czas.

Karma dla kotów

Koty od dawna są ludzkimi towarzyszami. Ludzie doceniają swoją niezależność i dumę. Jednak te kochające wolność i niezależne stworzenia mają delikatne zdrowie i wymagają starannego traktowania. Właściciele piękności wiedzą, że odżywianie ma ogromne znaczenie dla dobrego samopoczucia i wyglądu kota.

Jak wybrać kanał

Oczywiście, naturalna żywność jest najbardziej przydatna dla zwierząt futerkowych, ale niestety w domu jest dość trudno odtworzyć naturalną dietę zwierzęcia.

Dlatego doświadczeni właściciele i specjaliści zalecają traktowanie swojego zwierzaka gotową żywnością z produkcji przemysłowej, ponieważ jest ona wykonana zgodnie z potrzebami kota.

Dziś rynek karmy dla zwierząt domowych jest obfity. Zrozumienie tego asortymentu jest bardzo trudne, szczególnie dla początkującego właściciela.

Najpierw musisz zapoznać się z kompozycją przygotowanego jedzenia. Kot jest drapieżną bestią, a mięso powinno stanowić dużą część jego diety. Granulki i żywność w puszkach bogatych w białko są odpowiednie dla puszystych zwierząt domowych.

Właściciele wiedzą, że ich piękno jest bardzo wrażliwe na jedzenie. Dlatego przy zakupie żywności fabrycznej ważne jest, aby wziąć pod uwagę smaki smakowe Murki. Jeśli wywróci jej nos od indyka, odmówi przyjęcia na podstawie gotowego posiłku.

Nie będzie zbędne konsultowanie się z weterynarzem, który powie Ci, jaki rodzaj jedzenia jest najlepszy dla Twojego zwierzaka. Wielu ekspertów zaleca kupowanie karmy Brit dla kotów. Opinie o nich są bardzo różne, ale większość lekarzy i hodowców woli traktować ich podopiecznych.

O producencie

Czeska firma VAFO Praha produkuje żywność w puszkach i granulki od 1994 roku. Produkty są dostarczane do czterdziestu ośmiu krajów świata i są bardzo popularne ze względu na ich naturalny skład i wysoką jakość.

Zakres pozwala wybrać odpowiednie karmy dla zwierząt wszystkich ras i grup wiekowych.

Producent nie przeprowadza testów na zwierzętach laboratoryjnych i wspiera działania na rzecz ochrony zwierząt, które mówią o odpowiedzialności wobec konsumenta i miłości do naszych mniejszych braci. Dlatego wiele opinii na temat brytyjskiego jedzenia dla kotów jest pozytywnych, ponieważ kupujący doceniają fakt, że ich Murka spożywa jedzenie, którego inne zwierzęta nie testowały kosztem ich zdrowia.

Jedzenie "Brit Care"

Granulki te należą do klasy superpremium i mają bogaty wybór różnych smaków do puszystych krówek. Ich podstawą jest naturalne mięso z indyka, kurczaka, kaczki, jagnięciny w różnych odmianach, uzupełnione warzywami i błonnikiem, niezbędne do normalnego trawienia.

Producent gwarantuje pełną naturalność żywności oraz brak różnych dodatków i aromatów smakowych w karmie Brit Brit dla kotów. Recenzje konsumentów mówią, że ten pokarm jest hipoalergiczny i idealny dla zwierząt, które nie cierpią na choroby przewlekłe.

"Brit Premium"

Ten kanał jest prostszy w składzie i nie jest tak drogi, jak należy do prostszej klasy.

Jednak nie oznacza to, że jest gorszy i może zaszkodzić zwierzęciu. Brakuje w nim także chemikaliów i smaków, a zwierzę nie wywołuje alergii. Głównymi składnikami granulatu są kurczak, ryż, a także warzywa i owoce.

Ale opinie o karmie dla kotów "Brit Premium" ostrzegają, że producent dodaje do granulatu składniki, które mogą być niebezpieczne dla zwierząt cierpiących na choroby przewlekłe. Dlatego zanim potraktujesz drapieżnika domowego "Britom" w tej klasie, powinieneś skonsultować się ze specjalistą.

Różnorodność wyborów

Właściciele wiedzą, że ich futrzany i niezbyt zwierzęta domowe są bardzo różne. A ich potrzeby mogą się różnić. Firma to rozumie i oferuje klientom duży wybór produktów na każde żądanie. Tak więc w obu liniach prezentowane są następujące typy:

1. Karma dla kotów wykastrowanych i kotów sterylizowanych.

2. Dla zwierząt osiadłych, które żyją w domu.

3. Dla ras długowłosych.

4. Pokarm uniwersalny dla wszystkich ras i typów kotów.

5. Dla kociąt i kotek w ciąży.

Granulki te są odpowiednie dla zdrowych zwierząt. Weterynarze w opiniach na temat jedzenia "Brit" dla kotów polecają nie traktować ich na Murok, podatnych na choroby lub już cierpiących z powodu tych chorób.

Brytyjskie jedzenie w puszkach

Oprócz suchej karmy firma produkuje także konserwy mięsne. Smaczna i zdrowa delikatność przygotowywana jest wyłącznie z naturalnych składników i nie zawiera substancji, które mogą zaszkodzić kotu. Mają także specjalizację: dla małych kociąt, dorosłych zwierząt i sterylizowanych osobników.

Ze względu na swój skład jakościowy, konserwy pomogą zachować piękno wełny i utrzymać zdrowie kota przez wiele lat, a różnorodność smaków pozwoli Ci wybrać ucztę dla największych fantazji.

Właściciele w recenzjach suchych pokarmów dla kotów "Brit" piszą, że ich podopieczni chętnie jedzą te konserwy, które nie mogą być szczęśliwe, ponieważ Murka jest bardzo selektywna i kapryśna.

Plusy i minusy

Niewątpliwą zaletą pelletu są jakościowe składniki, które sprawiają, że pasza jest nie tylko smaczna, ale także przydatna.

Ważnym czynnikiem jest również to, że żywność jest produkowana tylko w Czechach, nie ma przedsiębiorstw w innych krajach. Właściciele wiedzą, że skład żywności może się zmieniać, i nie zawsze na lepsze, jeśli zacznie być produkowany na licencji w innych państwach.

Również kupujący, w swoich recenzjach suchych produktów spożywczych Brit, piszą, że pomimo dość długiej historii istnienia, jakość produktu nie pogorszyła się i pozostaje na właściwej wysokości.

Wiele nut i przystępna cena produktów tego poziomu oraz możliwość wyboru rodzaju granulatu "portfel".

Ale są też wady w paszy. Należą do nich:

1. Obecność kukurydzy, która może powodować problemy u kotów o słabym trawieniu.

2. Ekstrakt waleriany, który przyciąga koty i sprawia, że ​​je więcej granulek niż potrzebują. Może to prowadzić do przejadania się i dalszego otyłości.

3. Według opinii weterynarzy karma dla kotów "Brit Premium" może nie być odpowiednia dla zwierząt, które nie tolerują kurczaków i są uczulone. Produkty tej klasy są wytwarzane tylko z użyciem tego mięsa i jeśli jest to niemożliwe dla zwierzęcia, wówczas na jego podstawie należy odrzucić granulat.

Stawki żywieniowe

Koty są szczególnie wrażliwe na jedzenie, a jeśli nie podoba im się oferta, mogą przez kilka dni rozpocząć strajk głodowy. Ale jeśli jedzenie, które lubią, będą go nieustannie błagać.

Pomimo słodkiej twarzy "zawsze głodnej", próby te należy powstrzymać, a zwierzę powinno przyzwyczaić się do pewnego reżimu żywienia. Dla wszystkich grup wiekowych liczba przekąsek jest inna. Na przykład bardzo młodzi ludzie jedzą około 6 razy dziennie, młodzież - 4 razy, dobrze, a dorośli - nie więcej niż dwa.

Rozmiary porcji również powinny być określone i zależą od klasy paszy. Im tańsze jedzenie, tym bardziej jego ilość jest wymagana do nasycenia zwierzęcia.

Na stronach miłośników zwierząt można znaleźć opinie na temat karmy dla kotów "Brit" i dowiedzieć się o dawce potrzebnej do nasycenia zwierzęcia. Konsumenci podzielą się doświadczeniami związanymi z używaniem produktu, doradzą w sprawie zasad i przepisów dotyczących żywności, a także zalecą, jaką suchą karmę lub konserwy mogą zaoferować puszystą ciekawość.

Producent wskazuje również na opakowaniu niezbędne normy dla każdego wieku zwierzęcia. Ważne jest, aby zrozumieć, że porcje dla zdrowych kotów i pacjentów, a także dla kobiet w ciąży i podczas laktacji, są różne i należy to wziąć pod uwagę podczas karmienia.

Recenzje

Jedzenie "Brit" jest dobrze znane na rosyjskim rynku. Wielu właścicieli i hodowców poleca je swoim przyjaciołom i krewnym, jako dobry produkt w rozsądnej cenie. Wiele osób jest zadowolonych, że można wybrać odpowiedni produkt dla zwierzęcia w każdym wieku i rasie, co jest tym, co piszą w swoich recenzjach. Karma dla kotów "Brit", ich zdaniem, pomaga zachować naturalne piękno i zdrowie małych drapieżników.

Jednak w swoich zaleceniach piszą, że zwierzęta podlegające chorobom, peletom i konserwy powinny być podawane ostrożnie i po konsultacji ze specjalistą.

Ponadto, niektórzy ludzie zauważają uzależnienie kota, co powoduje trudności z jego przeniesieniem do innej żywności w przyszłości.

Ktoś z właścicieli zauważył pogorszenie stanu zdrowia zwierzaka. Może to być spowodowane indywidualną nietolerancją niektórych składników, więc porady weterynarza nie byłyby zbyteczne.

Pomimo różnych recenzji, brytyjskie jedzenie cieszy się dużym zainteresowaniem konsumentów i ich podopiecznych. Lekarze weterynarii i hodowcy również zalecają używanie go, ale czy kupić suchą żywność i konserwy, czy też nie, zależy to od właściciela i jego pupila.

Feed Brit - doskonały stosunek jakości do ceny

Karma dla kota brytyjskiego jest produkowana przez Brit VAFO PRAHA s.p.o., Republika Czeska. Na rynku rosyjskim pojawił się w 2008 roku, w ramach dystrybucji firmy Triol. Naturalny skład, brak szkodliwych dodatków i szeroka gama produktów sprawiły, że marka Brit zajmuje wysokie miejsce w rankingu pasz, uznania konsumentów i profesjonalistów.

Opis

Brit Foods ma trzy linie:

  1. Brit Premium (Brit Premium) - sucha i mokra karma najwyższej jakości;
  2. Brit Care (Super Carey) - sucha i mokra karma, klasa super premium;
  3. Brit Carnilave (Brit Carnival) - sucha karma, klasa super premium. Niektóre z nich należą do holistyki.

Wszystkie trzy linie paszy nie zawierają sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i aromatów.

Jeśli porównamy kompozycję, to jej jakość, a wraz z nią cena karmy, wzrasta, od Premium do Carnival.

Dla porównania:

  • Cena za paczkę 6 kg, pasza Brit Karnilav do delikatnego trawienia i długie włosy z łososiem - 4095 rubli;
  • Cena za opakowanie 7 kg, pasza Brit Carey dla kotów wykastrowanych - 3625 rubli;
  • Cena za opakowanie 8 kg, pasza Brit Premium dla kotów mieszkających w domu - 2813 rubli.

Linia suchej karmy Brit Premium zawiera jako podstawę mięso z kurczaka w formie suszonej, w postaci mąki, płatków zbożowych - ryżu i kukurydzy.

Karma Brit Carey wykorzystuje jelenie, jagnięcinę, indyka i kaczkę jako główny składnik mięsny, w różnych kombinacjach i proporcjach. Mięso z kurczaka jest obecne jako dodatkowy rodzaj mięsa. Kukurydza w paszy tej linii jest nieobecna, stosowany jest tylko ryż, a to jest trochę alergizujące i dobrze trawione mięsożerne, zboża.

I wreszcie, linia bezkręgowców Brit Karnilav, nie zawiera zbóż i mięsa z kurczaka. Składniki mięsa - łosoś, indyk, bażant, kaczka, jagnięcina, dzik, renifery. Ponadto pasza jest wzbogacona o glukozaminę i chondroitynę pochodzenia naturalnego, które zapewniają zdrowie stawów zwierzęcych.

Karma zawiera korzystne dodatki (drożdże piwne - źródło witamin z grupy B i dodatkowe białko zwierzęce, sos z wątróbki drobiowej - naturalny smak, suszone jabłka i pulpa buraczana - źródło błonnika, do usuwania włosów z przewodu pokarmowego), olej łososiowy, marchew, wyciąg z Yucca Schidiger, wiele użytecznych ziół (babka, rozmaryn, owoce cytrusowe, kurkuma, goździki) i jagód (rokitnik, żurawina, maliny, jagody), algi.

Wszystkie suche pasze są dobrze wyważone i są pełnymi karmami.

Dla jasności przedstawiamy skład linii Brit Premium dla sterylizowanych zwierząt:

  • mąka z mięsa z kurczaka- 17;
  • odwodnione mięso z kurczaka - 15;
  • ryż;
  • hydrolizat białka z kurczaka - 8;
  • kukurydza;
  • gluten kukurydziany;
  • tłuste kurczęta;
  • olej z łososia;
  • jabłka;
  • drożdże piwne;
  • Yucca Shidiger;
  • minerały i witaminy.

Asortyment

Dość szeroki i różnorodny. Suchą żywność dzieli się według wieku, biorąc pod uwagę stan fizjologiczny i aktywność zwierząt. Mokra karma dostępna jest w postaci pająka i konserwy. Żywność w puszkach to kawałki mięsa w galaretce lub sosie i pastach.

Suche jedzenie

  1. Linia Brit Premium obejmuje 8 rodzajów racji. Oprócz racji żywnościowych, w różnym wieku, zwierzęta wykastrowane trzymane w pokoju, są porcje dla kotów o wrażliwym trawieniu i nadwadze.
  2. Linia Brit Carey zawiera 11 porcji.

Oprócz przepisów na określony wiek, istnieją racje, które uwzględniają rodowód i indywidualne cechy - dla dużych kotów, dla kotów o długich włosach, dla wybrednego jedzenia, skłonnego do przejadania się.

  • Linia Brit Karnilav składa się z 12 rodzajów bezwłosych suchych potraw o ulepszonym składzie.
  • Mokre jedzenie

    • Pojemniki Brit Premium pakowane są w puszki po 340 g każda i podobnie jak w przypadku suchej karmy z tej linii są w pełni zbalansowane, to znaczy mogą być używane jako niezależne produkty. Pauchi Brit Premium, opakowanie 100 g.
    • Mokra karma Brit Carey ma postać puszki 6 smaków i pająka, zapakowanego w 80 g. Żywność w puszkach nie jest gorszej jakości niż w przypadku suchej karmy, a także należy do klasy super premium.

    Zalety i wady pasz

    Korzyści z linii zasilającej Brit:

    1. Przyzwoita kompozycja, która w pełni spełnia wymagania dla paszy super-premium.
    2. Różnorodność asortymentu.
    3. Stosunek jakości do ceny - jakość jest bardziej atrakcyjna niż konkurencyjna karma tej samej klasy.
    4. Dostępność Kanał jest powszechny. Możesz kupić nie tylko przez Internet, ale także w większości sklepów zoologicznych.
    5. Bogaty zestaw dodatkowych przydatnych dodatków.
    6. Niska zawartość węglowodanów.
    7. Wyraźne wskazanie składników kompozycji.

    Wady:

    1. Drożdże piwowarskie wywołują reakcję alergiczną u pewnej części zwierząt.
    2. Składniki mięsa mogą być lepsze.

    Dawkowanie

    Tempo karmienia kociąt przez 2 miesiące z suchą karmą Brit Premium Premium wynosi 35 g. Do 4 miesiąca wzrasta do 50 g, o 6 miesięcy - 85 g, do 12 - 115 g.

    Norma dla dorosłych kotów mieszkających w domu na stałe wynosi 50 g na 2 kg, 84 g - 4 kg, 113 - 6 kg, 141 - 8 kg.

    Brie Carey wymagają trochę mniej. Tak więc, dla kotów mieszkających w domu, dla 2-3 kg masy ciała, potrzebne są 40-50 g, 3-5 kg ​​- 50-80 g, 5-7 kg - 80-100 g.

    Wskazana norma jest podawana w 2 dawkach, rano i wieczorem.

    Dawka konserw w ciągu dnia wynosi 25 g / kg wagi

    Opinie weterynarza

    Eksperci weterynaryjni zauważają dobrze zbilansowaną kompozycję karmy Brit, która ma pozytywny wpływ na wygląd kota, stan oczu, skórę i sierść, a także te wskaźniki, jako wskaźnik odzwierciedlający przydatność diety zwierzęcia.

    Cat Owner Reviews

    Możesz zostawić swoje opinie na temat brytyjskich kanałów, będą one przydatne dla innych użytkowników strony!

    Karmimy naszego kociaka od samego początku, od dwóch miesięcy, Brit Carey. Teraz ma cztery lata. Wrażenia są dobre, futro jest grube i lśniące, inteligentne. Chociaż wszyscy są szczęśliwi, będziemy nadal karmić ten kanał.

    Kupujemy dla twojego kota suchego Brit Premium. Kot je z przyjemnością. We wszystkich supermarketach można kupić i taniej w porównaniu do innych marek super premium. Zabrali też konserwy, ale nie byli tak entuzjastycznie nastawieni, ale lubili to bardzo sucho.

    Brytyjskie jedzenie dla kotów | skład, cena, recenzje

    Właściciele zwierząt, którzy mieszkają w Rosji, od dawna znają brytyjskie karmy dla kotów. Jest to jeden ze znaków towarowych czeskiej firmy Vafo Praha s.r.o.

    , Zajmuje się produkcją suchej i mokrej karmy dla zwierząt domowych, smakołyków, a nawet żwirek.

    W portfolio produktów tej firmy znajduje się nie tylko brytyjska karma dla kotów, ale także takie marki jak Carnilove, Profine, Petit, Let's Bite.

    Vafo Praha jest dość młody, ma zaledwie 20 lat. Jednak ta rodzinna firma już głośno ogłosiła się i ma kilka poważnych nagród w swojej skarbonce i nadal aktywnie się rozwija. Cała produkcja koncentruje się w Republice Czeskiej, w trzech nowoczesnych fabrykach i wynosi około 60 tysięcy ton paszy rocznie, a eksport obejmuje 54 kraje.

    Producent podkreśla, że ​​w swoich recepturach nie używa produktów GMO i soi.

    Dotyczy to również poprawy jakości diety świeżego mięsa z kurczaka i ryb, po uprzednim odkostnieniu, czyli usunięciu kości.

    Aspekty te potwierdzają nie tylko certyfikaty jakości ISO 9001 i standardy HACCP (HACCP), które Brit ma dla kotów, ale także recenzje wdzięcznych właścicieli zwierząt, którzy kupują tę żywność.

    Asortyment

    Wszystkie żywieniowe formuły Brit są podzielone na dwie linie: Brit Premium i Brit Care. Istnieją zasadnicze różnice między ich formułami i należą one do różnych klas.

    Brit Premium (w niebieskich torebkach) to karma premium, a Brit Care (białe opakowanie) to klasa super premium.

    Główną różnicą w serii Premium jest mniejsza ilość mięsa w kompozycji, a także w obecności kukurydzy wśród składników karmy.

    Formuły żywieniowe linii Care obejmują bardziej przydatne dodatki, na przykład do zapobiegania kamienia nazębnego lub kamicy, a także inne dodatkowe składniki, które zależą od kierunkowości diety.

    Brit Premium - karma dla kotów, składająca się z 8 suchych racji i wilgotnego pająka (worków) o wadze 100 gram.

    Różnią się one kryteriami wiekowymi i według indywidualnych potrzeb (kotki wykastrowane, wrażliwe trawienie, utrzymanie domu, nadwaga).

    Również w linii znajdują się 6 rodzajów puszek w puszkach po 340 gr, które można wykorzystać jako osobne menu lub w połączeniu z suchą żywnością.

    Jako jedną z cech tych diet możemy zauważyć technologię, która służy poprawie zapachu i smaku potraw - jest to dodatek sosu wątrobianego lub kurczaka. Ta innowacja została wykorzystana w zaktualizowanym przepisie (wydanym od 2016 r.) Brytyjska karma dla kotów, a recenzje zooforum mówią o pozytywnej reakcji zwierząt domowych na tę innowację.

    Linia Brit Care reprezentowana jest przez 11 różnych suchych produktów spożywczych, puszek w puszkach po 80 gr. sześć różnych smaków i mokre racje w pająkach o wadze 80 gr. Wszystkie są produktami najwyższej jakości.

    Karma dla kotów Brit Care uwzględnia wiek zwierzęcia, a także jego cechy (przyrost wagi, dodatkowe pielęgnowanie, sterylizacja, wybór jedzenia). Ta linia zawiera 3 rodzaje bezowocnych pasz: Lilly - z jagnięciną i łososiem, Cocco - z kaczką i łososiem oraz Tobby - z kaczką i kurczakiem.

    Substytutem zbożowym są tu ziemniaki i żółty groch. Stosowanie takich produktów w formułach żywieniowych zamiast zbóż jest niewątpliwą zaletą, ponieważ mają niski indeks glikemiczny, co zmniejsza ryzyko otyłości i ryzyka cukrzycy.

    Ponadto nie zawierają glutenu, często wywołują reakcje alergiczne u kotów.

    Tworząc tę ​​linię producent nie ominął dużych zwierząt. Dieta "Tobby Large Cat" jest pokarmem dla kotów brytyjskich, rasy maine coon, norweskich, syberyjskich oraz dla reszty "ciężkich" kotów. Jego granulki są większe, dla wygody kruszenia, a formuła zawiera substancje wspierające i wzmacniające stawy - chondroprotektory.

    Ocena i analiza składu

    Jak wspomniano powyżej, wszystkie racje znakowania Brit stosunkowo niedawno zmieniły się na lepsze, co wpłynęło nie tylko na projekt opakowania, ale także na skład wszystkich formuł odżywczych.

    Według producenta, obecnie diety Brit Premium zawierają 35-40% mięsa, a całkowity składnik składników zwierzęcych (w tym tłuszcze) jest większy niż 50%. Wśród przydatnych i niezbędnych suplementów są prebiotyki, suszone mniszki lekarskie, normalizacja trawienia, drożdże, owoce (cytrusy, suszone jabłka) oraz ekstrakty z ziół i roślin (rozmaryn, goździki, kurkuma).

    Aby uzyskać szczegółową recenzję, nasz zasób wybrał żywność z kategorii Brit Care dla wybrednych kotów (Cocco), ponieważ uważamy ją za jedną z ulubionych wśród wszystkich produktów marki Brit.

    Ta dieta jest pozycjonowana jako codzienna dieta dla kotów i kotów, które osiągnęły wiek dorosły i mają wrażliwe trawienie, a także dla karmy dla zwierząt domowych, które są wrażliwe na swoje pożywienie.

    Ponadto jest hipoalergiczny i nie zawiera ziaren.

    Weź pod uwagę gwarantowaną zawartość składników odżywczych:

    • Białko - 40% - powyżej średniej, dobry wskaźnik;
    • Tłuszcz - 19% - optymalna zawartość;
    • Celuloza - 3,5% to normalna ilość;
    • Popiół - 6,2% - poniżej średniej, w granicach normy;
    • Wilgotność - 10% jest normalnym wskaźnikiem;

    Analizując liczby podane powyżej, można zauważyć, że ilość węglowodanów tutaj wynosi plus minus 20%. Oczywiście wskaźnik ten jest bardzo dobry i znajduje się w produktach wysokiej jakości.

    Można to przypisać zaletom tego kanału.

    Ogólny obraz bilansu wszystkich składników odżywczych również nie jest zadowalający - wszystkie wartości procentowe są optymalne dla codziennej diety zdrowego dorosłego kota.

    Cała lista składników, które określają skład karmy Brit dla kotów, składa się z 16 pozycji. Najważniejsze z nich to pierwsze pięć składników, które stanowią podstawę przepisu. Tak więc, skład:

    • Kaczka odwodniona - 25%;
    • Suszone ziemniaki;
    • Mąka z łososia - 15%;
    • Mąka z ziemniaków;
    • Kurczak odwodniony - 10%;

    Kolejnym jest tłuszcz z kurczaka i hydrolizowane białko łososia (4%), a następnie suszone jabłko, a także olej z łososia (3%) i wątróbka drobiowa (2%). Uzupełnieniem listy składników są drożdże piwne, MOS i FOS oraz ziołowe suplementy w postaci wyciągu z juki Shidiger, kocimiętki i rokitnika zwyczajnego.

    Wiewiórki

    Rolę białek zwierzęcych przypisuje się tutaj składnikom pod nr 1, 3, 5, czyli odwodnionej kaczce i kurczaku, a mąka łososiowa to główne składniki. Plus 7 i 9 - zhydrolizowane białko łososia i wątróbka drobiowa - dodatki w ilości 4% i 2%, które nie mają dużej wartości, najprawdopodobniej są zawarte po prostu w celu poprawy smaku i atrakcyjności paszy.

    W ilości składników pokarmowych dla mięsa i ryb około 55%, udział każdego z nich jest wyraźnie oznaczony i wskazane jest dokładne pochodzenie tych składników. Same w sobie są uważane za produkty wysokiej jakości i są łatwo trawione, zawierają dużo białka. Jednak żaden z tych produktów nie jest świeży, a surowe świeże mięso jest zawsze bardziej preferowane w dietach zwierzęcych.

    Oto dwa źródła tłuszczu - tłuszcz z kurczaka, przechowywany z tokoferolami i olejem z łososia.

    W tym przypadku mamy informacje o pochodzeniu składników, o sposobie zachowania tłuszczu z kurczaka (tokoferole - naturalny przeciwutleniacz, wit. E).

    Oba składniki są produktami wysokiej jakości, doskonale wchłaniają i nasycają organizm zwierząt użytecznymi i niezbędnymi kwasami omega-kwasowymi oraz kwasem arachidonowym.

    Węglowodany

    Niska zawartość węglowodanów wynika przede wszystkim z braku ziaren, zamiast z nich w recepturze używane są ziemniaki. Zaletą tego produktu jest nie tylko niski indeks glikemiczny, jak wspomniano powyżej, ale także fakt, że skrobia ziemniaczana jest przekształcana w miękkie włókno podczas przygotowywania paszy, co pomaga w oczyszczeniu jelit.

    Należy zauważyć, że suszone ziemniaki i mąka ziemniaczana, wskazane w składzie poszczególnych składników, są zasadniczo tym samym produktem. Łącząc je, otrzymujemy całkowitą ilość przekraczającą 25%, przesuwając pierwszy komponent (mięso kaczki) na drugą pozycję.

    Pozostałe składniki kanału

    Lista dodatkowych produktów składa się z dość dobrze znanego zestawu: prebiotyków (MOC i FOS), ekstraktu z juki, suszonego jabłka, drożdży piwnych.

    Oprócz tego szczególne znaczenie mają dodatki: kocimiętka, rokitnik zwyczajny, a wśród standardowej listy witamin i minerałów dostrzegamy niezwykły składnik - heksametafosforan sodu.

    Są to w ich własnych unikalnych składników w porcjach dla kotów i kotów, rozważamy je bardziej szczegółowo:

    • Kocimiętka przyciąga koty swoim zapachem i zapewnia apetyczny pokarm. Dodatek do szczególnie wybrednych zwierząt domowych.
    • Heksametafosforan sodu jest przeznaczony do zapobiegania tworzeniu się płytki nazębnej i kamienia nazębnego.
    • Rokitnik znany jest z właściwości przeciwzapalnych i antybakteryjnych, zawiera flawonoidy i przeciwutleniacze, które zapobiegają nowotworom i spowalniają proces starzenia. Producent żywności Brit mówi, że dodaje go do zapobiegania ICD i chorobom nerek.

    Zalety i wady produktu

    Jeśli weźmiemy pod uwagę karmę dla kotów Brit Care dla Cocco jako całości, nie znaleźliśmy żadnych poważnych wad. Ale każda dieta, jeśli przyjrzymy się bliżej, ma swoje wady i zalety, a podsumowując, nasz zasób ujawnił niektóre z nich.

    • Jakościowe źródła tłuszczu i białka zwierzęcego;
    • Brak zbóż;
    • Obecność przydatnych dodatków funkcjonalnych;
    • Niska zawartość węglowodanów;
    • Jasne i precyzyjne wskazanie składników;
    • Brak świeżych (surowych) składników mięsa w paszy;
    • "Przebieg" w określaniu liczby ziemniaków (w sumie jest to więcej, niż się wydaje na pierwszy rzut oka);

    Recenzje feedów brytyjskich

    Właściciele kotów chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami w karmieniu zwierząt domowych racjami tej marki. Istnieją osobne tematy na forach, na których ludzie mogą dowiedzieć się o brytyjskim karmie dla kotów i zostawić opinie i wrażenia na temat tych diet. Wśród nich większość opinii jest pozytywnych, ale istnieje również reakcja na te źródła:

    Larisa, kot Abisyński, 1,2 roku:

    "Weterynarz powiedział nam, że kot musi przybrać na wadze, w przeciwnym razie jest cienki. Podobało mi się jedzenie Brit Lily w składzie, czytałem recenzje i postanowiłem zamówić małą paczkę do testów.

    Kot zareagował na niego w postaci nieuformowanego krzesła, i tak to się zaczęło, kiedy jadł jedzenie. Kilka dni później wróciłem do starej wersji karmienia, a wszystko wróciło do normy już następnego dnia.

    Myślę, że to po prostu nie pasuje do takiego jedzenia. "

    Galina, sterylizowany kot z ICD:

    "Mój kot musi bardzo skrupulatnie wybrać dietę z powodu choroby, skaczemy z niej z jedzeniem do jedzenia przez cały czas. Ogólnie rzecz biorąc, szukałem odpowiedniej żywności przez długi czas Więc według wszystkich wskaźników, Brit Care Missy była dla niej idealna, dla kastrowanych "siedzieliśmy" przez sześć miesięcy. Stale do kontroli przechodzimy testy - pH jest normalne i wszystko inne. Cena / jakość pasuje mi idealnie, polecam! "

    Opinia lekarzy weterynarii

    Recenzje weterynarzy na temat karmy dla kota Brit, ogólnie rzecz biorąc, polega na tym, że ten wysokiej jakości pokarm jest super premium, który jest dobrze wyważony i odpowiada w swojej podstawowej charakterystyce klasie, w której jest zadeklarowany. Ale wśród profesjonalistów istnieje opinia, że ​​wskaźnik tłuszczu jest nieco zawyżony, co może negatywnie wpłynąć na nieaktywne koty lub mieszkanie w mieszkaniu, bez dostępu do ulicy.

    Koszt

    Możesz kupić karmę Brit's Cat w prawie każdym sklepie zoologicznym lub zamówić online. Średni koszt suchej karmy Brit Care dla wybrednych kotów Cocco to:

    • 0,4 kg - od 280 rubli;
    • 2 kg - od 910 str.;
    • 7 kg - od 2950 r.

    Pokarm dla kotów i kotów wysterylizowanych i wykastrowanych Missy będzie kosztować:

    • 0,4 kg - od 260 p.;
    • 2 kg - od 910 str.;
    • 7 kg - od 3095 r.

    Podsumowując, mówimy, że nawet jeśli ten kanał jest "mało gwiazd z nieba", da szanse na wiele racji z segmentu super-premium. Jego kategoria cenowa jest dość zgodna z jej jakością i, naszym zdaniem, to menu może być zalecane do codziennego żywienia swojego zwierzaka.